Rusia închide frontiera cu China pentru a opri epidemia de coronavirus

Redactor:
Gilda Popa
Rusia  închide frontiera cu China pentru a opri epidemia de coronavirus
Rusia închide frontiera cu China, care are peste 4200 de kilometri, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. „Ordinul a fost semnat astăzi și a intrat în vigoare", a declarat premierul Mikhail Mishustin, potrivit Moscow Times.

„Vom informa astăzi toată lumea despre măsurile de închidere a frontierei în regiunea Extremului Orient și despre alte activități întreprinse de guvernul rus pentru prevenirea coronavirusului”, a spus premierul rus, citat de nypost.com.

Ministerul de Externe rus a anunțat la rândul său, într-un comunicat, suspendarea temporară, începând de joi, a vizelor electronice pentru chinezi în punctele de trecere în Extremul Orient (rus), în enclava europeană Kaliningrad și la Sankt-Petersburg, al doilea oraș ca mărime al țării și o importantă destinație turistică.

Autoritățile i-au îndemnat pe ruși să se abțină de la orice fel de deplasări în China „cel puțin dacă aceasta nu este absolut necesar”.

Rusia nu are cazuri confirmate ale noului virus, dar Kremlinul a creat un grup de lucru pentru a preveni răspândirea acestuia.

 

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat o întrunire joi pentru a decide dacă va declara focarul o situație de urgență globală.

Multe guverne și-au îndemnat deja cetățenii să nu viziteze China, în timp ce unii au interzis accesul călătorilor din Wuhan.

Guvernul chinez a raportat joi 38 de noi decese în ultimele 24 de ore, cel mai mare total dintr-o singură zi de la depistarea virusului la sfârșitul anului trecut.

Numărul de cazuri nou confirmate a crescut constant și a ajuns la 7.711 la nivel mondial, a declarat Comisia Națională de Sănătate din China, în timp ce alte 81.000 de persoane erau sub observație pentru posibile infecții.

Dintre noile decese, 37 au fost în provincia Hubei, iar una a fost în provincia sud-vestică Sichuan.

Cel puțin 15 țări au confirmat cazuri de coronavirus, India și Filipine au raportat joi primele cazuri – la un călător și un student care au fost amândoi în Wuhan.

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide