SÂNGE și CIOBURI peste tot, casa devastată! Români BĂTUȚI cu bâte de baseball de naționaliști mascați în Irlanda de Nord

Redactor:
Mircea Olteanu
Cinci români au fost atacati cu bâte de baseball de membrii unei grupări paramilitare naționaliste din Newtonabbey, Irlanda de Nord. vezi imagini care amintesc de conflictele interconfesionale din anii '70.

Oficiali locali cred că atacul a fost comis de o grupare paramilitară de naționaliști nord-irlandezi. Cei cinci români au fost răniți, însă doar în cazul unuia a fost necesară transportarea la spital, informează publicația The Belfast Telegraph.

Vecinii care au observat atacul au declarat că mai mulți agresori ce purtau cagule, înarmați cu bâte de baseball, au pătruns în casa locuită de români spărgând mai multe ferestre și au devastat interiorul locuinței.

O femeie care a ajutat victimele atacului a declarat că scenele violente i-au adus aminte de tensiunile etnice din trecut. „Când am ajuns, toate ferestrele erau sparte și casa devastată. Băile și toaletele au fost distruse„, povestește ea. „Am văzut sânge și cioburi peste tot, iar tinerii bătuți erau retrași, speriați, într-o cameră”.

Un alt vecin a declarat pentru BBC: „În dormitorul mare, zăcea un individ de 28 sau 29 de ani, cu răni grave la cap. Agresorii l-au lovit cu o bâtă de baseball și avea piciorul rupt și un umăr dislocat. Sângera puternic la cap. Plângea, era în stare șoc și am încercat să-l ajutăm”.

Numeroși politicieni locali s-au declarat șocați de incidentul care s-a produs duminică seară .Tom Campbell, consilier al Alianței, a declarat că întreaga comunitate a fost marcată de atac. „Condamn acest atac, care pare că are natură xenofobă„” a declarat Campbell. „Acești indivizi care reprezintă grupările paramilitare nu au susținerea comunității. Incidentul a fost dezgustător și terifiant pentru victime.”

foto: captură youtube.com

„Este șocant că un grup de oameni din comunitate poate fi vizat de un asemenea atac,” a declarat Stephen McCarthy, consilier al Ulster Unionist. La rândul său, Noreen McClelland, consilier SDLP, spune că „nu există loc pentru violență în societatea noastră și cei responsabili pentru atac trebuie să suporte întreaga rigoare a legii”.

Cei care au asistat la incident sau au informații despre atacul asupra românilor sunt rugați de autoritățile irlandeze să sune la numărul de urgență 101.

foto: captură youtube.com

Inchide