Secretarul american pentru Energie refuză să predea documente privind Ucraina

Redactor:
Teodora Marinescu
Secretarul american pentru Energie refuză să predea documente privind Ucraina
Secretarul american al Energiei, Rick Perry, care a anunțat joi că se retrage din funcție, a transmis Congresului că nu intenționează să predea documente privind activitatea sa în Ucraina, relatează site-ul postului ABC News.

Săptămâna trecută, Rick Perry a fost citat de Comisia pentru Informații, Comisia pentru Supraveghere și Comisia pentru Afaceri Externe, pentru a preda documente privind rolul său în politica de energie a Statelor Unite în Ucraina și care ar putea stabili dacă acesta a avut vreun rol în blocarea ajutorului militar.

Într-o scrisoare reprezentată vineri, Rick Perry a informat că nu are intenția de a preda documentele respective.

Referitor la demisia sa, acesta a declarat că aceasta nu are nicio legătură cu ancheta privind Ucraina și că a ales să se retragă din funcție pentru a petrece mai mult timp cu familia.

Camera Reprezentanților din SUA a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigației, Camera Reprezentanților i-a trimis citații secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele președintelui Donald Trump cu Ucraina.

 

Tags:
Inchide