Senatul SUA a aprobat cel mai amplu plan de reformă fiscală din ultimii 30 de ani

Senatul SUA a aprobat cel mai amplu plan de reformă fiscală din ultimii 30 de ani
Publicat: 02/12/2017, 10:38
Actualizat: 25/03/2019, 22:29

Proiectul de reformă fiscală a fost aprobat cu 51 de voturi pentru și 49 împotrivă în Senatul SUA, unde republicanii au o majoritate limitată. Un senator republican, Bob Corker, a votat contra planului de reformă fiscală.

Legea prevede reduceri substanțiale de impozite pentru companii, facilități modeste pentru persoane fizice și familii, precum și eliminarea unor deduceri fiscale.

Versiunea adoptată în Senat va trebui să ajungă la procedura de mediere. Ulterior, textul de lege comun va trebui aprobat din nou de Camera Reprezentanților și de Senat înainte de a fi promulgat de președintele Donald Trump.

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat pe 16 noiembrie planul fiscal propus de Administrația Donald Trump. Planul fiscal a fost aprobat în Camera Reprezentanților cu 227 de voturi pentru și 205 împotrivă, fiind considerat o victorie pentru președintele Donald Trump. În forma aprobată în Camera Reprezentanților, planul prevede cote de impozitare de 20% și 25% pentru companii, care până acum erau taxate cu 35%.

Planul de reforme fiscale, cel mai amplu din ultimele trei decenii, introduce patru cote de impozitare pentru persoanele fizice. Administrația Donald Trump a propus cote de impozitare cuprinse între 12% și 35%. În prezent, în SUA sunt șapte cote de impozitare în funcție de venituri, cuprinse între 10% și 39,6%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase