Serghei Lavrov, după ce armata turcă a doborât un avion rus: „Nu vom ataca Turcia, deși credem că este vorba de o provocare planificată”

Redactor:
Mihai Draghici
Serghei Lavrov, după ce armata turcă a doborât un avion rus: „Nu vom ataca Turcia, deși credem că este vorba de o provocare planificată”
Doborârea avionului militar rus de către armata turcă este o "provocare planificată", acuză ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, dând asigurări că Rusia nu intenționează să intre în război cu Turcia.

„Avem dubii serioase că este vorba de un incident neintenționat; credem că este vorba de o provocare planificată”, a declarat Serghei Lavrov după o convorbire cu ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.

„Dar nu intenționăm să declanșăm război împotriva Turciei”, a subliniat șeful diplomației ruse, conform ziarului Washington Post.

Armata turcă a doborât, marți dimineață, un avion de vânătoare rus, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susține, fără dovezi, că avionul rus ar fi pătruns în spațiul aerian turc. Moscova respinge acuzațiile. Cei doi piloți ruși s-au catapultat, iar o grupare insurgentă a etnicilor turci din Siria anunțase că au fost împușcați mortal. Moscova a anunțat însă că unul dintre piloți a fost salvat.

×

Klaus Iohannis, declarații despre începerea anului școlar, după ședința de la Cotroceni https://bit.ly/3indh2r

Publicată de Gandul pe Miercuri, 5 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide