Serghei Lavrov, noi acuzații la adresa UE: Politica UE față de Rusia a fost creată de o minoritate rusofobă agresivă

Serghei Lavrov, noi acuzații la adresa UE: Politica UE față de Rusia a fost creată de o minoritate rusofobă agresivă
Publicat: 08/06/2017, 08:09
Actualizat: 08/06/2017, 11:48

„Potrivit observațiilor noastre, acest principiu (principiul solidarității în UE) este pus în aplicare doar unilateral, întrucât întreaga poziție a Uniunii Europene privind Federația Rusă este construită pe baza celui mai mic numitor, care, în opinia noastră, caracterizează poziția minorității statelor membre, dar o minoritate agresivă și cu o gândire împotriva Rusiei”, a declarat Lavrov.

Șeful diplomației de la Moscova este de părere că politica Uniunii Europene a fost elaborată în mod greșit de la început.

„În teorie, dacă vorbim despre principiul solidarității în contextul unui grup, este evident că discuția ar trebui să se refere la alegerea unei linii de mijloc pentru a acționa, care să ia în considerare și opiniile din stânga și punctele de vedere din dreapta”, a spus Lavrov.

Serghei Lavrov s-a întâlnit miercuri cu ministrul spaniol de Externe, Alfonso Dastis Quecedo, la Moscova. Cei doi au discutat despre dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniile politic, comercial, economic și cultural.

„Spania menține contacte cu partenerii din UE pentru derularea unui dialog cu Rusia privind domenii comune de interes, pentru a contracara provocările globale, precum terorismul, schimbările climatice și unele aspecte în care participarea Rusiei este necesară. Prin urmare, încercăm o reconciliere, astfel încât să poată exista o atmosferă de încredere între Rusia și UE. Spania a vrut mereu să aibă cele mai bune relații bilaterale cu Rusia, vom continua eforturile în acest sens”, a declarat diplomatul spaniol.

Miercuri, Serghei Lavrov s-a referit la decizia Muntenegrului de a adera la NATO și a declarat că Statele Unite și principalele țări din Uniunea Europeană sunt obsedate de ideea controlării Peninsulei Balcanice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase