Sfaturi de supraviețuire în caz de Apocalipsă, propuse de câteva instituții britanice

Sfaturi de supraviețuire în caz de Apocalipsă, propuse de câteva instituții britanice
Publicat: 09/12/2012, 16:52
Actualizat: 28/09/2018, 10:51

Instalarea de alarme contra incendiilor, urmărirea buletinelor meteo difuzate de posturile de radio și petrecerea timpului liber alături de animalele de companie reprezintă câteva dintre sfaturile mai puțin serioase, de supraviețuire în caz de Apocalipsă, oferite de câteva instituții britanice.

Presupusul sfârșit al lumii, prezis a avea loc pe 21 decembrie de o profeție bazată pe calendarul maya, a generat reacții diverse în rândul populației britanice, potrivit Daily Mail.

Pentru unii dintre oameni, celebra dată reprezintă o scuză pentru a organiza petreceri, alții o consideră o zi ca oricare alta, iar alții, care alcătuiesc un grup denumit „preppers”, au început să își facă rezerve de alimente, apă și medicamente, așteptând venirea Apocalipsei.

Autoritățile britanice, încercând să alunge temerile despre ziua fatidică, au lansat un ghid de supraviețuire ce include o serie de sfaturi amuzante și mai puțin serioase, pentru a răspunde la o potențială situație de criză.

Zvonurile despre Apocalipsă au reapărut odată cu publicarea în presa internațională a unor informații potrivit cărora Nibiru, o presupusă planetă descoperită de sumerieni, urmează să se ciocnească cu Terra. Catastrofa a fost prevăzută inițial pentru mai 2003, dar, după aceea, data fatidică a fost mutată în decembrie 2012 și asociată cu sfârșitul unui ciclu din calendarul maya și cu solstițiul de iarnă 2012.

Sfaturile oferite de autoritățile britanice au fost publicate la câteva zile după ce pe blogul guvernului american a apărut o postare oficială, în care se afirmă că informațiile despre coliziunea dintre Terra cu o altă planetă sunt „doar simple zvonuri” și că „lumea nu se va sfârși pe 21 decembrie 2012 și, de fapt, în niciuna dintre zilele rămase din anul 2012”.

Deși nu se cunoaște forma pe care o va lua presupusa Apocalipsă, acest subiect rămâne unul dintre cele mai discutate pe internet în aceste zile, iar scenariile despre Apocalipsă merg de la un potop de proporții cataclismice la cele despre o planetă „vagaboandă” care urmează să se ciocnească cu Terra.

Pe de altă parte, instituțiile britanice au confirmat că au capacitatea necesară pentru a face față unor evenimente neobișnuite care s-ar putea produce în zilele următoare și au alcătuit un ghid ce conține sfaturi de supraviețuire, mai mult sau mai puțin amuzante.

Instalarea de alarme contra incendiilor, urmărirea buletinelor meteo difuzate de posturile de radio și petrecerea timpului liber alături de animalele de companie reprezintă câteva dintre sfaturile mai puțin serioase, de supraviețuire în caz de Apocalipsă, oferite de câteva instituții britanice.

Astfel, Brigada de Pompieri din Londra recomandă britanicilor să își instaleze alarme contra incendiilor, filiala britanică a organizației Alcoolicii Anonimi își îndeamnă pe britanici să își verifice automobilele, să asculte posturile locale de radio, urmărind în special buletinele meteo, și, mai ales „să rămână concentrați asupra drumurilor și cu mâinile pe volan”.

La rândul lor, reprezentanții organizației de protecție a animalelor The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) au declarat: „Din fericire pentru animale, ele nu au aceleași temeri legate de viitor – sau despre iminenta dispariție a lumii – precum oamenii și, din acest motiv, e puțin probabil ca animalele noastre să își facă griji despre sfârșitul lumii. Totuși, dacă se va dovedi că populația maya a avut dreptate, mesajul nostru către voi este acesta: «Petreceți cât mai mult din timpul care ne-a rămas alături de animalul vostru de companie. Luați-l la plimbare și îmbrățișați-l. Bucurați-vă de fiecare secundă petrecută alături de el, ca și cum ar fi ultima din viața voastră”.

La rândul lor, British Transport Police și Dorset Fire and Rescue Service au confirmat că sunt pregătire pentru orice eveniment care s-ar putea produce pe 21 decembrie.

Pe internet există însă multe site-uri și pagini de Facebook care promovează profețiile maya, prezentând așa-zise dovezi despre veridicitatea acestora.

Un mic sat francez, Bugarach, este considerat de către unii drept singurul loc de pe Pământ care garantează supraviețuirea după Apocalipsă.

Presupusa Apocalipsă de pe 21 decembrie nu este însă singura predicție despre sfârșitul lumii ce a fost făcută în ultimii ani.

Numărătoarea inversă care a dus la intrarea în noul mileniu, în anul 2000, a fost însoțită de numeroase temeri cauzate de „problema Y2K” – o problemă de natură informatică -, despre care se credea că va conduce la prăbușirea întregului sistem informatic de pe Terra, fapt care va avea consecințe devastatoare asupra planetei.

Incertitudinea ce plana asupra acelei date l-a determinat pe președintele american Bill Clinton să semneze o lege specială, denumită „Y2K Liability Bill”, concepută cu scopul de a ajuta companiile americane să se pregătească mai bine pentru intrarea în noul mileniu.

În schimb, pastorul american Harold Camping a prezis Apocalipsa nu o dată, ci de două ori, în 2011. Însă ambele date – 21 mai și 21 octombrie – au trecut fără a cunoaște incidente deosebite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Un agent de securitate al lui Drake a fost împușcat la locuința rapperului. Ce se...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Românii sunt obligați. UE a dat ordin pentru cei cu telefoane mobile
A murit un celebru actor din Game of Thrones. Nu s-a mai putut face nimic
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Primele imagini cu Florin Piersic, după ce a fost transferat la București cu un avion...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
(P) Beneficiile economice și ecologice ale acoperișurilor de Sedum