Soția pilotului de pe submersibilul dispărut în Atlantic este descendenta unei familii care a murit în naufragiul vasului TITANIC

Soția pilotului de pe submersibilul dispărut în Atlantic este descendenta unei familii care a murit în naufragiul vasului TITANIC
Soția pilotului de pe submersibilul dispărut în Atlantic este descendenta unei familii care a murit în naufragiul vasului Titanic / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 22/06/2023, 14:24

Jurnaliștii americani au descoperit un amănunt inedit, anume că Wendy Rush, soția pilotului submersibilului „Titan”, dispărut de mai multe zile, este rudă cu un celebru cuplu de milionari care a murit în naufragiul vasului Titanic, acum mai bine de 100 de ani.

Mai exact, Wendy este stră-strănepoata magnatului Isidor Straus, care împreună cu soția sa, Ida, s-a numărat printre victimele naufragiului din 1912.

Cine a fost Isidor Straus

Povestea a fost adusă la lumină de The New York Times.

Wendy este soția lui Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate și cel care a condus submersibilul Titan, dispărut duminică în timpul unei scufundări la epava Titanicului.

Isidor Straus și soția sa, Ida, sunt printre cei mai bogați oameni care în 1912 au urcat la bordul Titanicului, impunătorul transatlantic ce a plecat din portul englez Southampton cu destinația SUA.

Născut în 1845, Isidor Straus era, atunci, co-proprietar al faimosului lanț de magazine Macy’s.

La rândul ei, Wendy Rush, născută Wendy Hollings Weil, l-a cunoscut pe Stockton Rush în anii ’80, iar în 1986 cei doi au făcut nunta.

La profilul editat pe pagina LinkedIn, ea afirmă că are trei expediții făcute cu OceanGate la epava Titanicului, toate în ultimii doi ani. De fapt, Wendy este și azi directorul de comunicații al companiei.

Revenind la Isidor Straus, povestea ultimelor sale clipe de viață este absolut marcantă. Supraviețuitorii de pe Titanic au povestit că l-au văzut pe milionar refuzând să urce într-o barcă de salvare spre a face loc femeilor și copiilor ce căutau să se salveze de pe vasul care se scufunda.

Ida Straus, care îi era soție de mai bine de 40 de ani, nu a vrut să-și părăsească soțul și a rămas alături de el. Cei doi au fost văzuți de supraviețuitori stând pe punte, braț la braț, în timp ce Titanicul era înghițit de ape.

Isidor Straus, adus de ape la suprafață după două săptămâni

Se pare că povestea celor doi soți l-ar fi inspirat pe regizorul James Cameron să filmeze în pelicula „Titanic” (producția din 1997) o scenă emoționantă în care un cuplu mai în vârstă stă îmbrățișat pe vas, în timp ce transatlanticul se scufundă.

Apele au adus la suprafață trupul lui Isidor Straus după două săptămâni, în timp ce rămășițele Idei Straus nu au fost niciodată găsite.

Wendy Rush este, potrivit The New York Times, descendenta lui Minnie, una dintre fiicele lui Isidor și Ida Straus. În 1905, Minnie s-a căsătorit cu medicul Richard Weil, mariaj din care a rezultat un fiu, Richard Weil Jr., peste ani președinte al Macy’s New York. Băiatul lui Richard Weil Jr., Richard Weil III, este tatăl lui Wendy Rush.

Submersibilul Titan, în continuare de negăsit

Căutările ample şi dificile au continuat și joi, 22 iunie, în Atlanticul de Nord pentru găsirea celor cinci ocupanţi ai submersibilului Titan, dispărut în timpul unei explorări a epavei Titanicului şi ale cărui rezerve de oxigen sunt pe cale să se epuizeze chiar azi.

„Este un moment extrem de dificil pentru familiile membrilor echipajului dispărut de la bordul Titan”, a declarat căpitanul Gărzii de Coastă din Statele Unite, Jamie Frederick, într-un briefing de presă susținut la Boston.

„Trebuie să rămânem optimişti şi plini de speranţă. Uneori te afli într-o poziţie în care trebuie să iei o decizie grea. Nu ne aflăm încă acolo”, a adăugat el.

Submersibilul Titan este un mic explorator în ape de mare adâncime, deţinut de compania privată OceanGate Expeditions.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice