Stare de urgență în SUA. URAGANUL GORDON lovește statele americane

Redactor:
Bianca Pavaluca
Autoritățile din Statele Unite au decretat stare de urgență în statele americane Louisiana și Mississippi, după ce furtuna tropicală Gordon a ajuns pe coasta golfului american, au transmis reprezentanții Centrului Național pentru Uragane (NHC), relatează BBC.

În momentul în care uraganul a ajuns la granița dintre Alabama și Mississippi, acesta era însoțit de rafale de vânt de peste 110 kilometri pe oră. Uraganul a devenit mai puternic marți, înainte să lovească statele americane.

It”s getting stronger !! nervous out of towner #Gordon #Hurricane #Gulfshores #Alabama #BaldwinCounty #OrangeBeach pic.twitter.com/ruWkEBf4wz

— ✞ greg ✞ deb ✞ (@ddubs_ky) September 4, 2018

Zeci de mii de persoane din cele două state au rămas fără curent electric.

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

STORM GORDON barreled on Tuesday toward the US. #GulfCoast & it was expected to become a #Hurricane & shake parts of the south with #High #wind & #heavyrain.The #storm was due to come ashore late on Tuesday near the border of #Louisiana & #Mississippi #NEWS #Gordon storm #storms pic.twitter.com/qg6gE51aqL

— Nelson Toro (@Nelsonpuntocom) September 4, 2018

„Uraganul își pierde din intensitate după ce ajunge pe teritoriul țării. Miercuri va reveni la statutul de furtună tropicală”, au transmis reprezentanții NHC.

În noapta de marți spre miercuri, centrul uraganului era la aproximativ 50 de kilometri de orașul Biloxi din statul Mississippi, înaintând cu o viteză de 14 metri pe oră în direcția nord-vest.

Zeci de mii de persoane din cele două state au rămas fără curent electric.

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, a declarat stare de urgență, anunțând că 200 de gardieni naționali din Louisiana se vor deplasa în zonă, împreunâ cu 63 de camioane de mare capacitate, 39 de ambarcațiuni și 4 elicoptere.

 

You think we will be getting a tropical storm or a hurricane? 📷: @_seanmullins

A post shared by Explore Pensacola (@explorepensacola) on

Sep 3, 2018 at 5:30pm PDT

Agenția de Gestionare a Situațiilor de Urgență din Mississippi a avertizat în legătură cu valuri de furtună de 1 și 1,5 metri și le-a transmis locuitorilor din sudul statului Mississippi să fie pregătiți pentru evacuare.

 

 

Gordon generează vânturi de 80 km pe oră, în timp ce se îndreaptă spre vest-nord-vest cu 27 km pe oră, a transmis Centrul Național pentru Uragane.

 

Inchide