• Publicat:
Internațional

SUA și Rusia au ajuns la un acord cu privire la un armistițiu în Siria

SUA și Rusia au ajuns la un acord cu privire la un armistițiu în Siria
Secretarul de Stat american John Kerry a anunțat duminică faptul că a ajuns înpreună cu omologul său rus Serghei Lavrov la un acord provizoriu asupra condițiilor unei încetări a ostilităților în Siria, adăugând că există în continuare aspecte nerezolvate, relatează Reuters în pagina electronică.

„Am ajuns la un acord provizoriu de principiu asupra prevederilor unei încetări a ostilităților, care poate începe în zilele următoare”, a declarat Kerry, la Amman, într-o conferință de presă comună cu Nasser Judeh, ministrul iordanian de Externe Nasser Judeh.

Kerry a declarat că a discutat cu Lavrov duminică, anterior, și că și-au exprimat speranța ca președinții american Barack Obama și rus Vladimir Putin să discute, în zilele următoare, pentru a finaliza acest acord provizoriu de principiu.

Ambele părți „completează în continuare detalii”, a mai spus șeful diplomației americane.

Ministerul rus de Externe a confirmat, într-un comunicat, că Lavrov și Kerry au discutat duminică la telefon despre un armistițiu în Siria.

Moscova a precizat că cei doi au discutat despre condițiile unui armistițiu, care ar urma să excludă operațiuni împotriva unor organizații „recunoscute ca teroriste de către Consiliul de Securitate al ONU”.

Inchide