Supraviețuitoare a atacului din Oregon: „S-au ridicat, iar el a spus «Bun, pentru că sunteți creștini, îl veți vedea pe Dumnezeu în doar o secundă ». Și apoi i-a împușcat”

Publicat: 02/10/2015, 15:35
Actualizat: 02/10/2015, 18:24

Înainte de a intra în operație, Anastasia Boylan i-a spus tatălui ei că bărbatul înarmat a intrat în clasă începând să tragă focuri de armă.

„Așteptam asta de ani de zile”, i-a spus bărbatul profesorului care preda în sala de clasă, înainte să îl împuște. Toți din clasă au căzut la pământ. În timp ce își încărca pistolul, bărbatul a ordonat studenților să se ridice și i-a întrebat dacă sunt creștini, a povestit Boylan familiei ei.

„S-au ridicat, iar el a spus «Bun, pentru că sunteți creștini, îl veți vedea pe Dumnezeu în doar o secundă ». Și apoi i-a împușcat”, a declarat pentru CNN tatăl victimei, citând relatările acesteia.

Potrivit relatărilor mamei ei, Anastasia Boylan, în vârstă de 18 ani, a supraviețuit pentru că s-a prefăcut că a murit după ce a fost lovită de un glonț în zona coloanei vertebrale.

Atacul armat s-a soldat cu zece morți, inclusiv atacatorul, și șapte răniți.

Șeriful din comitatul Douglas, John Hanlin, a refuzat să spună cine este autorul crimelor. „Nu voi divulga numele asasinului. Nu îi voi oferi onoarea pe care probabil a căutat să o obțină”, a spus Hanlin.

Mai mulți ofițeri de poliție implicați în anchetă au identificat atacatorul ca fiind un bărbat pe nume Chris Harper Mercer, în vârstă de 26 de ani.

„Era puțin ciudat, în sensul că era sensibil la unele lucruri”, a spus Rebecca Miles, o fostă colegă a lui Mercer. Bronte Hart, care locuiește în clădirea unde a locuit Mercer, a spus că bărbatul „stătea singur în întuneric în balcon”.

Un alt vecin, Steven Fisher, l-a descris drept „sperios”. „Comportamentul său, modul în care se mișca, mereu atent în jur”, a spus Fisher. „Am simțit o vibrație negativă din partea lui”.

Anchetatorii au urmărit cinci postări de blog, lăsate de cineva cu o adresă de e-mail asociată cu Mercer. Două dintre aceste postări erau despre atacuri armate recente: Vester Flanagan, bărbatul care a ucis doi reporteri locali în statul american Virginia, și ofițerul executat în luna august, în apropiere de Houston.

Făcându-se referire la crimele comise de Flanagan pe data de 31 august, în postare este menționat: „Am văzut că atâția oameni ca el sunt singuri și necunoscuți, și atunci când varsă puțin sânge, întreaga lume știe cine sunt. Un bărbat care nu era cunoscut de nimeni este acum cunoscut de toată lumea. Fața lui este afișată pe fiecare ecran, numele lui se află pe buzele fiecărei persoane de pe planetă, totul, în decursul unei zile. Se pare că pe măsură ce ucizi mai mulți oameni, cu atât ești în lumina reflectoarelor. Și trebuie să spun că toți cei care îl cunoșteau ar fi putut să prevadă că acest lucru se va întâmpla. Oamenii ca el nu au pentru ce să trăiască, și singurul lucru care le-a rămas este să atace o societate care i-a abandonat”.

Atacul cu focuri de armă comis în campusul din statul Oregon a generat reacții din partea oamenilor politici. Democrata Hillary Clinton a solicitat „măsuri relevante de control al armelor”, în timp ce rivalul ei republican, Ben Carson, a spus că un mai bun control privind deținerea de arme nu reprezintă răspunsul.

Președintele american Barack Obama, care a vorbit de 15 ori despre atacurile armate în timpul președinției sale, a spus că aceste incidente devin prea frecvente. „Într-un fel, aceasta a devenit o rutină. Informațiile de acest gen reprezintă o rutină. Răspunsul meu, aici, pe acest podium sfârșește prin a reprezenta o rutină (…). Am devenit insensibili la acest lucru”, a spus el.

„Gândurile noastre și rugăciunile nu sunt suficiente. Nu este suficient. Nu anulează supărarea și durerea și furia pe care o simțim, și nu face nimic să prevină ca acest carnagiu să aibă loc în altă parte în America – săptămâna viitoare, sau câteva luni mat târziu”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Casa te atacă cu bile de vopsea și gaze lacrimogene
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ