Taifun devastator în Japonia. Cel puțin șase persoane au murit în urma distrugerilor, iar peste un milion de oameni, îndemnați să-și abandoneze locuințele

Taifun devastator în Japonia. Cel puțin șase persoane au murit în urma distrugerilor, iar peste un milion de oameni, îndemnați să-și abandoneze locuințele
Publicat: 04/09/2018, 16:09
Actualizat: 02/10/2018, 16:23

Un bărbat de 71 de ani a fost descoperit mort sub un depozit care s-a prăbușit, cel mai probabil din cauza vântului puternic, iar un alt bărbat a decedat după ce a căzut de pe acoperișul unei case, a relatat postul public NHK, precizând că peste 90 de persoane au fost rănite.

Postul TBS a relatat că șase persoane au decedat.

În unele zone s-au înregistrat valuri cu o înălțime record, care au trecut peste diguri și au inundat una din pistele aeroportului Kansai din Osaka, lucru care a dus la închiderea aeroportului și anularea mai multor zboruri.

Vântul puternic și valurile înalte au provocat ciocnirea unui tanc petrolier de peste 2.500 de tone cu podul care face legătura între aeroportul Kansai, construit pe o insulă artificială, și zona orașului Osaka. Podul a fost avariat, însă tancul petrolier nu avea încărcătură la bord.

Furtuna a afectat inițial insula Shikoku, după care a provocat distrugeri în partea de vest a insulei Honshu, în apropiere de orașul Kobe, și se îndreaptă spre Marea Japoniei.

Agenția de Gestionare a Dezastrelor și Incendiilor a anunțat că la un moment dat au emis avertizări pentru evacuarea a peste un milion de oameni.

În unele zone ale insulei Shikoku s-au înregistrat rafale de vânt cu o viteză de până la 208 kilometri pe oră.

Peste 700 de zboruri au fost anulate, furtuna afectând și circulația feriboturilor și trenurilor, iar parcul de distracții Universal Studios Japan, lângă Osaka, a fost închis.

Aproximativ 1,45 milioane au rămas fără alimentare cu electricitate în regiunea orașului Osaka.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase