Țara care a înregistrat cea mai mare scădere a producției de petrol din ultimii 77 de ani. Sancțiunile americane au jucat un rol important în prăbușirea industriei petroliere

Țara care a înregistrat cea mai mare scădere a producției de petrol din ultimii 77 de ani. Sancțiunile americane au jucat un rol important în prăbușirea industriei petroliere
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14/07/2020, 18:18

Producția de petrol a Venezuelei a scăzut în luna iunie la cel mai redus nivel din ultimele opt decenii, potrivit datelor raportate de către autoritățile de la Caracas Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Scăderea dramatică este influențată puternic și de faptul că Statele Unite ale Americii au impus sancțiuni economice împotriva companiei petroliere de stat a țării, Petroleos de Venezuela (PDVSA), informează site-ul agenției de presă Reuters.

Potrivit acestor date, Venezuela, țara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, a avut o producție de 393.000 de barili pe zi în luna iunie. Prin comparație, țara sud-americană producea 573.000 de barili pe zi în luna mai.

Astfel, în luna iunie s-a înregistrat o scădere de 52% față de producția medie de petrol din primul trimestru al anului, de 821.000 de barili pe zi.

Producția din luna iunie este cea mai scăzută producție lunară de petrol înregistrată în Venezuela din februarie 1943, când resursele vaste de petrol ale țării abia începeau să fie descoperite.

Scăderea producției, dar și a exporturilor, a fost provocată, printre altele, de sancțiunile impuse de către Statele Unite asupra industriei petroliere din această țară. Washingtonul a decis sancționarea industriei petroliere din Venezuela în încercarea de a-l îndepărta de la putere pe actualul lider de la Caracas, Nicolas Maduro.

Sancțiunile americane au dus la umplerea până la refuz a depozitelor venezuelene de petrol, forțând PDVSA să reducă producția din cauza lipsei capacității de stocare.

Criza industriei petroliere, una dintre cauzele situației dramatice din Venezuela

Exporturile de petrol au reprezentat de-a lungul anilor peste 90% din veniturile Venezuelei, cu toate că autoritățile de la Caracas nu au mai publicat datele în acest sens în ultima perioadă.

Reducerea puternică a veniturilor din exporturile de petrol și, implicit, a rezervelor de valută, este una dintre principalele cauze ale situației dramatice din Venezuela.

Țara din America de Sud se confruntă cu cea mai mare rată a inflației din lume, fapt care a dus la crize alimentare, la o lipsă acută de medicamente și de energie la nivel național. Milioane de venezueleni au părăsit țara în ultimii ani ca urmare a acestei crize socio-economice.

Criza din industria petrolieră a acestei țări ar urma să se adâncească. Recent, PDVSA a anunțat că a închis peste 60 de sonde de petrol din estul țării. În această regiune se produceau 50.000 de barili de petrol pe zi la începutul anului, dar producția a scăzut duminică la 17.800 de barili.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Digi RCS-RDS România a făcut acum anunțul! Toți clienții trebuie să știe asta
FOTO. Cum mai arată acum blonda Selena, de la trupa Candy, la ani buni după...
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
Digi RCS-RDS România a făcut acum anunțul! Toți clienții trebuie să știe asta
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Documentul care va fi obligatoriu pentru toți românii. Anunțul făcut astăzi, 6 decembrie
Liviu Dragnea o face pe Irina Tănase să plătească scump pentru presupusa infidelitate. Blondina a...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...