Trump, acuzații dure la adresa lui Obama:” A vrut discreditarea mea, astfel încât escroaca H să câștige”

Trump, acuzații dure la adresa lui Obama: A vrut discreditarea mea, astfel încât escroaca H să câștige
Publicat: 05/03/2018, 19:52
Actualizat: 26/03/2019, 02:10

„De ce a lansat Administrația Obama o investigație vizând echipa de campanie electorală a lui Donald Trump (fără nicio probă privind ilegalități) cu mult timp înaintea alegerilor din noiembrie 2016? A vrut discreditarea, astfel încât escroaca H (Hillary Clinton -n.red.) să câștige”, a transmis liderul de la Casa Albă prin Twitter.

„Este un fapt fără precedent, mai mare decât Watergate! În plus, Obama nu a luat nicio măsură contra ingerințelor ruse”, a spus Donald Trump.

Serviciile secrete americane au concluzionat în 2016 că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental. Biroul Federal pentru Investigații (FBI), Senatul SUA și Camera Reprezentanților anchetează cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și presupuse contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigațiile. Cel puțin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a președintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpați în investigația din SUA privind ingerințele Rusiei. Președintele SUA, Donald Trump, a pledat constant pentru reconcilierea cu Rusia, argumentând că Moscova este un partener esențial pentru contracararea provocărilor de securitate pe plan internațional.