Trump caută pe cineva care să dea bani pentru cazarea lui Kim Jong-Un. Apartamentul de lux costă peste 6.000 de dolari pe noapte. GALERIE FOTO cu impresionantul hotel din Singapore

Publicat: 02/06/2018, 23:07
Actualizat: 25/03/2019, 19:14

Oficialii americani depun eforturi alături de colegii nord-coreeni pentru organizarea întrevederii între președintele SUA, Donald Trump, și liderul regimului autoritarist de la Phenian. După ce a fost anulat și apoi reactivat de către Donald Trump, summitul istoric ar urma să aibă loc pe 12 iunie, în Singapore.

„Dar o problemă logistică dificilă este încă nerezolvată, afirmă doi oficiali familiarizați cu subiectul. Cine va plăti cazarea la hotel al lui Kim Jong-Un? Statul mândru, dar izolat și sărac, cere ca altă națiune să achite nota de plată în locația preferată: Fullerton, un hotel neoclasic luxos situat în apropierea estuarului Râului Singapore în care tariful unicului apartament prezidențial este de peste 6.000 de dolari (5.150 euro) pe noapte”, explică publicația The Washington Post.

Problema achitării notei de plată la hotel este una dintre numeroasele aranjamente logistice pe care echipa condusă de Joe Hagin, adjunctul șefului cancelariei de la Casa Albă, încearcă să le rezolve cu organizatorii nord-coreeni, coordonați de Kim Chang Son.

În privința achitării notei de plată la hotelul preferat de liderul nord-coreean, Statele Unite ar vrea să suporte costurile, afirmă doi oficiali, dar diplomații americani se tem că Phenianul ar putea considera ofensator gestul Washingtonului. În consecință, organizatorii americani analizează posibilitatea de a ruga autoritățile din Singapore să suporte costurile cazării lui Kim Jong-Un și membrilor delegației nord-coreene.

„Este vorba de o ironie și de o abatere clară de la insistența Coreei de Nord de a fi tratată ca partener egal”, apreciază Scott Snyder, expert la Institutul american Consiliul pentru Afaceri Externe (Council on Foreign Relations).

Nu este prima dată când regimul totalitarist de la Phenian formulează solicitări financiare îndrăznețe. În cursul Jocurilor Olimpice de Iarnă din stațiunea sud-coreeană PyeongChang, Guvernul de la Seul a alocat 2,6 milioane de dolari pentru găzduirea membrilor delegației nord-coreeene. La același eveniment, Comitetul Internațional Olimpic le-a plătit salariile celor 22 de atleți trimiși de Coreea de Nord.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Legea certificatului verde din România se modifică complet! Alexandru Rafila a decis. Se schimbă forma
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...