Trump, primul discurs după victorie. Ce mesaj i-a transmis lui Hillary Clinton

Publicat: 09/11/2016, 20:30
Actualizat: 09/11/2016, 20:59

În debutul discursului său, Trump a confirmat informația, dată inițial pe surse de CNN, potrivit căreia Hillary Clinton l-ar fi sunat pentru a-l felicita pentru victorie, și a declarat că a felicitat-o, la rândul său, pentru munca depusă, precizând faptul că a „luptat din greu”.

„Vă mulțumesc. Îmi pare rău că v-am făcut să așteptați. Treabă complicată. Vă mulțumesc mult. Tocmai ce am primit un telefon de la secretarul Clinton. Ne-a felicitat pentru victorie, e vorba de noi și eu am felicitat-o pentru o campanie grea, a luptat din greu. Hillary a muncit foarte mult și foarte greu, de mult timp, și îi datorăm o mare recunoștință pentru modul în care ne-a servit țara și o spun sincer. Trebuie să ne reunim. Tuturor republicanilor și democraților din această țară le spun că e timpul să ne reunim ca un popor unit. E timpul”, a declarat Donald Trump.

Trump a declarat că va fi „președintele tuturor americanilor” și a catalogat campania pe care a dus-o drept „o mișcare incredibilă”, condusă de mulți oameni muncitori, „de toate rasele” care își doresc un viitor mai bun. Trump a ținut să sublinieze faptul că America are un potențial mare și că fiecare american va ajunge să îl recunoască.

„Acesta e un lucru foarte important pentru mine. Cei care au ales să nu mă susțină în trecut, au fost câțiva, mă adresez vouă pentru ghidarea și ajutorul vostru pentru a putea lucra împreună și a unifica țara noastră. Cum am spus-o de la început, campania noastra nu a fost o campanie, ci mai degrabă o mișcare incredibilă, dusă la capăt de mulți oameni muncitori, care își iubesc țara și vor un viitor mai bun. E o mișcare compusă din americani de toate rasele, credințele, care se așteaptă ca statul nostru să îi serveasca bine. Lucrând împreună vom putea să reclădim națiunea noastră. Am ajuns să îmi cunosc țara atât de bine, are un potențial extraordinar. Fiecare american va avea ocazia să își dea seama ce potențial are”, a mai spus Trump.

În acest context, noul șef de la Casa Albă a vorbit despre planurile pe care le are în vedere, precizând că America va deveni cea mai mare putere economică a lumii, care se va înțelege cu toate națiunile, care vor să se înțeleagă cu ea. „Ne așteptăm să avem relații foarte bune”, a spus Trump.

„O să reconstruim infrastructura, orașele. Vom avea, în sfârșit, grijă de veteranii noștri care au fost atât de loiali și pe care am ajuns să îi cunosc, în ultima perioadă, atât de bine. Ne vom îmbarca într-un proiect de creștere și reînnoire. Se va întâmpla. Avem un proiect economic extraordinar, ne vom dubla creșterea economică și vom avea cea mai mare putere economică din lume și, în același timp, ne vom înțelege cu toate națiunile, care vor să se înțeleagă cu noi. Niciun vis nu e prea mare. America nu va mai accepta nimic ce nu este bun pentru ea. Vreau să spun tuturor că în timp ce vom pune interesele americanilor mai presus de toate celelalte, ne vom ocupa în mod egal de toți, de toți ceilalți indiferent de naționalitatea lor”, a adăugat Trump.

Totodată, Trump le-a mulțumit familei și celor din staff-ul său de campanie care l-au sprijinit în cursa pentru Casa Albă.

„Vreau să profit de acest moment să le mulțumesc celor care m-au ajutat să ajung la această noapte istorică. Vreau să le mulțumesc părinților mei, fraților mei, surorilor mele. Familie fantastică, am fost foarte norocos. Melaniei și Ivankăi, lui Erick și Tiffany, și lui Baron. Vă iubesc și vă mulțumesc și, în special, pentru că ați rezistat până la această oră. A fost dur. Vă mulțumesc tuturor! Ați făcut o treabă incredibilă! Toți mi-ați oferit un sprjin impresionant și vă spun că avem un grup foarte mare de oameni. Avem oameni foarte talentați și vă spun că a fost foarte special totul”, a mai declarat Trump.

Nu în ultimul rând, Trump s-a referit și la cei din cadrul serviciilor secrete.

„Servicile secrete sunt puternice (…) Vreau să le mulțumesc (…) Deși campania s-a terminat, munca noastră în cadrul acestei mișcări abia a început. Ne vom face treaba și sper că veți fi mândri de președintele vostru. Iubesc țara asta. Vă mulțumesc!”, a conchis Donald Trump.

ALEGERI SUA 2016 REZULTATE. Donald Trump a înregistrat o victorie istorică, fiind ales președintele Statelor Unite, potrivit ultimelor rezultate ale alegerilor. De-a lungul nopții, Donald Trump și-a menținut aproape tot timpul avansul asupra lui Hillary Clinton, chiar și în statele-cheie unde lupta era deschisă.

Contracandidata sa, Hillary Clinton, a așteptat aproape 12 ore pentru a-și recunoaște public înfrângerea în fața republicanului, iar la primele sale declarații a confirmat că l-a sunat și l-a felicitat pe Trump pentru victorie, dar și că s-a oferit să lucreze împreună în beneficiul Statelor Unite. Aceeași idee a subliniat și actualul președinte al SUA, Barack Obama, la prima sa declarație publică după alegeri. Acesta a admis că între el și Donald Trump există diferențe majore, dar a sublinait că, înainte de toate, ambii sunt americani și patrioți și trebuie să lucreze împreună pentru a duce mai departe progresul Statelor Unite ale Americii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...