• Publicat:
Internațional

Trump se teme că va fi suspendat de Camera Reprezentanților

Trump se teme că va fi suspendat de Camera Reprezentanților
Președintele SUA, Donald Trump, a declarat luni seară că este clar că va fi suspendat din funcție de Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, cerându-le colegilor din Partidul Republican să îl apere mai activ.

Întrebat de jurnaliști, cu ocazia unei ședințe cu membrii Administrației, dacă se gândește că va fi suspendat din funcția de președinte de Camera Reprezentanților, Donald Trump a răspuns afirmativ, potrivit agenției Reuters, argumentând că altfel ar câștiga scrutinul prezidențial programat anul viitor.

Donald Trump le-a cerut membrilor Partidului Republican să se mobilizeze pentru a-l susține în Congres. „Democrații nu îl au pe Mitt Romney”, a afirmat Trump, referindu-se la faptul că democrații sunt uniți, spre deosebire de republicani. Senatorul republican Mitt Romney l-a criticat pe Donald Trump în contextul anchetei privind Ucraina.

Camera Reprezentanților poate decide suspendarea unui președinte cu majoritate simplă. Partidul Democrat (opoziție) are majoritate în Camera Reprezentanților. În Senat ar urma un proces judiciar coordonat de președintele Curții Supreme de Justiție. Demiterea din funcție a unui președinte poate fi decisă cu o majoritate de două-treimi. Partidul Republican deține majoritatea în Senat, astfel că demiterea lui Donald Trump este improbabilă. Însă parcursul său politic ar putea fi grav afectat în contextul viitorului scrutin prezidențial.

Tags:
Inchide