Gândul
  • Publicat:
Internațional

Turcia aprinde din nou butoiul de pulbere din Orientul Mijlociu. Reacția dură a Rusiei

Turcia aprinde din nou butoiul de pulbere din Orientul Mijlociu. Reacția dură a Rusiei

Turcia nu ține cont de avertismentul Rusiei și a lansat joi un atac aerian în regiunea Idlib din Siria, soldat cu 50 de morți din rândul armatei lui Bashar al-Assad.  

Doi militari turci au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi în urma raidurilor aeriene efectuate de armata siriană în regiunea Idlib, anunţă Ministerul Apărării de la Ankara, precizând că, în replică, au fost omorâţi 50 de membri ai serviciilor de securitate siriene.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat Turcia să nu intervină militar în regiunea siriană Idlib, semnalând că un atac asupra autorităţilor „legitime” din Siria ar fi „cel mai grav scenariu”. Reacția Rusiei aici 

Potrivit Ministerului turc al Apărării, doi militari turci au fost ucişi, iar alţi cinci au fost răniţi în bombardamente aeriene efectuate de armata siriană în provincuia Idlib. În total, 15 militari turci au fost ucişi în Siria de la începutul lunii februarie până în prezent.

În replică, armata turcă a ucis 50 de membri ai serviciilor de securitate siriene, precizează Ministerul turc al Apărării, potrivit Mediafax.

Incidentul intervine la o zi după ce preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ameninţat cu o intervenţie militară în Idlib, unde armata siriană, susţinută de Rusia, a intensificat operaţiunile antiinsurgente.

Inchide