UE sfidează Regatul și vrea un acord separat pentru Irlanda de Nord în problema Brexit

UE sfidează Regatul și vrea un acord separat pentru Irlanda de Nord în problema Brexit

În urma acestor planuri, oamenii vor putea lucra, studia sau primi tratamente medicale în oricare dintre părțile frontierei irlandeze. Detaliile vor fi probabil publicate de Michael Barnier, negociatorul șef pentru Brexit al UE.

Acesta a afirmat că este nevoie de „mult mai multă muncă substanțială” în privința subiectului frontierei. Legislația va converti toate legile existente ale UE în legi domestice înainte de Brexit, ce va intra în vigoare la finalul lui martie 2019.

May a cerut „negocieri accelerate” pentru Brexit: Suntem gata să intensificăm ritmul discuțiilor

Theresa May își dorește „negocieri accelerate” pentru Brexit, lucru pe care Guvernul britanic l-a și propus oficialilor de la Bruxelles. Concret, Executivul de la Londra cere ca în loc ca negocierile să se desfășoare lunar, rundele de discuții să aibă frecvență săptămânală. Ultimele întrevederi nu au avut, însă, succesul scontat, astfel că săptămâna trecută negociatorul șef pentru Brexit din partea UE declara că Marea Britanie își dorește „un acord imposibil” și demonstrează prin atitudinea sa că nu înțelege piața unică.

„Suntem gata să intensificăm ritmul negocierilor. Nu s-a stabilit nimic oficial, dar este un subiect pe care îl putem propune. De obicei, la negocieri, pe măsură ce trece timpul se observă o creștere a ritmului”, a declarat o purtătoare de cuvânt a lui May, citată de DPA. Executivul britanic vrea intensificarea discuțiilor, de la o dată pe lună, la întrevederi săptămânale.

În urma celei mai recente runde de negocieri rezultatele nu au fost, însă, cele mai fructuoase. Cel puțin asta reiese din declarațiile negociatorului șef pentru Brexit, care a transmis atunci că Marea Britanie vrea un acord „imposibil” în care să păstreze beneficiile de membru al UE, în ciuda ieșirii din blocul comunitar. Michel Barnier a spus că Regatul Unit pare că nu ia în considerare cu „suficientă profunzime” consecințele părăsirii UE și că se pare că britanicii au o anume „nostalgie” în negocierea poziției sale în cadrul înțelegerii care va fi semnată pentru Brexit.

„Nu am înregistrat progrese decisive pe niciun subiect de importanță majoră”, a declarat Barnier în fața reporterilor, cu toate că secretarul pentru Brexit, David Davis, a adoptat un ton mai pozitiv spunând că „această săptămână foarte stresantă de negocieri a adus evoluții concrete”.

„Marea Britanie vrea să recapete controlul, vrea să seteze propriile standarde și reguli, dar și ca acestea să fie recunoscute automat în UE, asta scrie în documentele aduse de partea britanică. Aceste cerințe sunt pur și simplu imposibil de îndeplinit, nu poți fi în afara pieței unice și să-i setezi ordinea legală”, a spus Michel Barnier în conferința de presă organizată pentru a marca finalul ultimei runde de negocieri.

Acesta a reiterat și că urmările, atât pentru cetățeni, cât și pentru consumatori și pentru mediul de afaceri vor fi unele importante: „Poate că nu toate aspectele au fost dezbătute în suficientă profunzime în Regat, dar acum este momentul să explice tot ce implică ieșirea din Uniunea Europeană și părăsirea pieței unice și care sunt consecințele ieșirii de pe piața unică. Atunci când am citit unele dintre documentele înmânate de Davis în numele guvernului britanic, în unele dintre propuneri am văzut un soi de nostalgie în forma specifică a unor solicitări, în sensul că-și doresc păstrarea unor beneficii ale UE și ale pieței unice fără să fie parte din acestea. Așa cum am mai spus, Brexit înseamnă Brexit, dacă asta implică părăsirea pieței unice, vor exista consecințe”, a mai spus acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top