Un al doilea atac aerian a vizat, sâmbătă noaptea, milițiile irakiene. SUA neagă implicarea

Un al doilea atac aerian a vizat, sâmbătă noaptea, milițiile irakiene. SUA neagă implicarea
Publicat: 04/01/2020, 12:07

Armata irakiană a declarat pentru Reuters că atacurile aeriene, care au vizat Forțele Populare de Mobilizare ale Irakului – o grupă de miliții șiite susținute de Iran – au lovit în apropiere de Taji, la nord de Bagdad, ucigând șase persoane și rănind critic trei, a declarat o sursă a armatei irakiene. Un oficial american a negat că atacul a fost efectuat de americani, scrie telegaph.co.uk.

Două dintre cele trei vehicule care alcătuiau un convoi de miliție au fost găsite arse, a spus sursa, precum și șase cadavre arse. Raidul aerian a avut loc la ora locală 1.12, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Gruparea Hashed, sprijinita de Iran, a confirmat atacul, afirmând că a lovit unul dintre convoiurile sale medicale în apropierea unui stadion din Taji. Grupul a spus că niciunul dintre cei mai buni lideri ai săi nu a fost ucis.

Armata americană l-a ucis vineri dimineață, în orașul irakian Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani.

Președintele Donald Trump a declarat vineri că SUA l-au ucis pe Soleimani, liderul Forței Quds, pentru „opri un război, nu pentru a porni unul”, relatează site-ul cotidianului The Times of Israel.

„Am luat măsuri pentru a opri un război. Nu am acționa pentru a porni un război”, a spus liderul american, adăugând: „Nu încercăm să răsturnăm regimul”.

„Armata Statelor Unite a executat un atac de o precizie impecabilă care a ucis teroristul numărul unu în lume, Qassem Soleimani”, a afirmat Trump în cursul unei conferințe de presă.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase