Un castel din secolul al XIX-lea din Scoția a fost evaluat la o liră sterlină. Ce condiții trebuie să îndeplinească potențialul viitor proprietar

Un castel din secolul al XIX-lea din Scoția a fost evaluat la o liră sterlină. Ce condiții trebuie să îndeplinească potențialul viitor proprietar
Castelul Kinloch din Scoția / Sursa: NatureScot
Publicat: 02/08/2021, 16:04

Un castel monument istoric, aflat pe o mică insulă din Scoția și care datează din secolul al XIX-lea, a fost evaluat de autoritățile responsabile cu patrimoniul la suma de doar o liră sterlină. Proprietatea are 120 de ani vechime și are nevoie de reparații estimate la zeci de milioane de lire sterline.

Castelul Kinloch, de pe insula Rùm din Scoția, construit între 1897 și 1900, este evaluat la o liră sterlină, conform instituției responsabile de gestionarea patrimoniului public, NatureScot, care o deține în prezent și care caută să identifice cei mai potriviți proprietari, scrie The Sun.

Construit de un milionar din epoca victoriană, castelul era un loc preferat pentru petreceri, partide de vânătoare și pescuit. Acum are nevoie de reparații care sunt estimate la 20 de milioane de lire sterline, potrivit The Sun.

Conform informațiilor de pe site-ul instituției, actuala evaluare de piață pentru castel și clădirile adiacente este de 1 liră deoarcere costul lucrărilor necesare pentru reparații depășesc valoarea de piață pe care ar avea-o la finalul renovărilor. Obiectele de interior nu sunt incluse în această evaluare. NatureScot a cumpărat castelul în anul 1957, odată cu insula Rùm, ca parte a patrimoniului natural național, iar înainte, acesta a fost folosit ca hotel, bar/bistro și hostel, închis în 2015, și continuă să fie un punct de atracție turistică și se organizează tururi în timpul verii.

„Simțim că acest castel va susține comunitatea”

Potrivit The Sun, castelul ar fi unul dinte favoritele Prințului Charles, despre care se crede că se află în spatele planurilor de a salva castelul.

Pretendenții la titlul de proprietar al castelului trebuie să demonstreze că dețin resursele pentru a salva proprietatea de categoria A a monumentelor istorice și că are în vedere îmbunătățirea viitorului insulei.

„Prioritatea noastră este să protejăm și să conservăm natura din Scoția, deci acoli tebuiesă ne concentrăm resursele. Dar simțim că acest castel va susține comunitatea, dacă ar avea proprietarul potrivit și am muncit în acest sens în ultimii ani. Castelul Kinloch nu este în prezent pe piața liberă la vânzare. Lucrăm pentru a identifica proprietarul cel mai potrivit pentru castel și împrejurimi”, a declarat un purtător de cuvânt al NatureScot.

Potrivit responsabililor cu patrimoniul, viitorul proprietar va trebui să contribuie la atingerea a trei obiective: asigurarea conservării castelului, contribuția la sustenabilitatea comunității din insula Rùm și punerea în valoare a mediului natural de pe insulă, precum și micșorarea impactului castelului asupra mediului.

Recent, și un sat din Scoția, despre care se spune că este bântuit, a fost scos la vânzare pentru doar 125.000 de lire sterline.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
Strigăt disperat la Măruţă: 'Aşteptăm de ieri salvarea. E grav'
Gigi Becali plânge în hohote în fața preoților! Imagini tulburătoare cu miliardarul, în cadrul unui...
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ea este femeia care i-a luat mințile lui Ion Țiriac. Miliardarul în vârstă de 82...
Fotbalistul lui Dinamo, înjunghiat cu sabia de interlopul `Fane Căpățână`, lider al antivacciniştilor: `De ce...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Care e, de fapt, zodia binecuvântată de Dumnezeu
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
A cumpărat o mașină nouă care a ruginit după doi ani. Instanța i-a acordat daune...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Dan Bittman: „Nu există niciun scenariu roșu în Timișoara. Este o minciună sinistră”
Strigăt disperat la Măruţă: 'Aşteptăm de ieri salvarea. E grav'
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Denise Rifai, ULUITOR în propria emisiune! Dezvăluiri FABULOASE. Ce a făcut la MISA, la 'spirală'...
BOMBĂ! Dan Bittman, anunț ȘOC: ‘Să văd dacă sunt un dobitoc’
Un CONSILIER din PORTUL Constanța a fost numit ȘEFUL companiei naționale de AUTOSTRĂZI!
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Vestea care cutremură Europa: Lovitură devastatoare pentru Angela Merkel. Ce va urma?
Nenorocirea care va lovi România. Repetăm tragedia din Lombardia. Nu vom scăpa
Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...