Un igienist dentar de origine română a fost lăsat fără licență și etichetat ca agresor sexual în Canada după ce i-a curățat dantura propriei soții

Un igienist dentar de origine română a fost lăsat fără licență și etichetat ca agresor sexual în Canada după ce i-a curățat dantura propriei soții
Publicat: 05/10/2019, 11:42

Alexandru Tănase, care lucrează în domeniu de aproape 20 de ani, a declarat că soția lui se teme să meargă la alt igienist sau stomatolog, așa că i-a curățat el dantura.

În provincia canadiană Ontario acest lucru este interzis. Regulile bizare includ la categoria „abuz sexual” procedurile și tratamentele aplicate de igieniștii dentari partenerilor de viață. Faptul că acești pacienți sunt maturi și își dau acordul nu contează. Doar medicii dentiști au dreptul să își trateze partenerii de viață.

Licența lui Tănase a fost suspendată pe 9 septembrie după mai mulți ani de dispute cu College of Dental Hygienists of Ontario (CDHO). „Nu are niciun sens ca în 2019 igieniștii dentari să nu aibă voie să le curețe partenerilor de viață dinții, mai ales că medicii stomatologi le pot oferi servicii partenerilor de viață”, a scris Tănase, pe Facebook.

CDHO a aflat despre acest caz după ce soția lui Tănase a publicat o imagine pe Facebook cu ea în cabinetul soțului, în timp ce acesta îi curăța dantura.

Pentru a face rost de banii necesari pentru procesele cuCDHO, Tănase a lansat o campanie pe platforma GoFundMe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase