• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Un post de televiziune rus a relatat pentru prima oară despre un soldat rus ucis în Ucraina

Un post de televiziune rus a relatat pentru prima oară despre un soldat rus ucis în Ucraina
Televiziunea rusă a ieșit din tăcerea cu privire la presupusa prezență a soldaților ruși în Ucraina, difuzând pentru prima oară un reportaj despre un soldat rus ucis în confruntările din estul țării, relatează AFP.

„Astzăi, la Kostroma, a fost înmormântat Anatoli Travkin. În urmă cu aproximativ o lună, el a plecat la Donbas (în estul Ucrainei-n.r.) și a murit în confruntări”, a anunțat prezentatorul postului de televiziune Pervîi Kanal, unul dintre cele mai importante din Rusia.

„Oficial, el se afla în concediu” când a murit, a adăugat el, precizând că soldatul nu și-a anunțat intenția de a pleca în estul Ucrainei nici soției și nici șefilor săi.

În contextul în care mărturiile unor apropiați ai soldaților răniți, uciși sau dispăruți de mai multe zile în estul Ucrainei iau amploare pe rețelele sociale și în presa rusă, majoritatea posturilor de televiziune din Rusia, în cele mai multe cazuri acționând la comanda Kremlinului, au decis să păstreze tăcerea în legătură cu această situație.

Țările occidentale și Kievul acuză Rusia că îi susține pe separatiștii proruși care sunt implicați în confruntări armate cu forțele ucrainene în estul Ucrainei, prin livrarea de arme și trimiterea de trupe.

Aproape 15.000 de soldați ruși au fost trimiși să lupte alături de separatiștii proruși, potrivit Comitetului mamelor soldaților ruși, organizație neguvernamentală pentru apărarea drepturilor omului, iar între 7.000 și 8.000 de soldați ruși s-ar afla în prezent în Ucraina.

Potrivit consilierului ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Daniliuk, 2.000 de soldați ruși au fost deja uciși în estul Ucrainei.

Cu toate acestea, potrivit unui sondaj de opinie realizat de centrul independent Levada, doi ruși din trei nu cred că Rusia se află în război împotriva Ucrainei.

 

Tags:
Inchide