Un român beat a fost bătut cu bastonul de un polițist într-un orășel din Italia. Agentul este vizat de o anchetă disciplinară

Un român beat a fost bătut cu bastonul de un polițist într-un orășel din Italia. Agentul este vizat de o anchetă disciplinară
Sursa FOTO: Captură video Youtube
Publicat: 28/11/2022, 16:22
Actualizat: 28/11/2022, 16:24

Un polițist din brigada mobilă a Poliției din orașul italian Rieti va fi anchetat disciplinar după ce a fost filmat de niște trecători în timp ce lovea cu bastonul un român de 25 de ani.

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în centrul istoric al orașului Rieti. În urma unui apel de urgență, carabinieri au intervenit pentru a opri un tânăr de origine română de 25 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, care a avariat mai multe mașini parcate şi a hărţuit o femeie.

Românul a fost prins de carabinieri în apropierea unui bar, iar din imaginile filmate de martori se vede cum tânărul fuge de carabinieri și se dezbracă de cămașă în plină stradă. Plin de sânge și vizibil amețit, tânărul se prăbușește la pământ, moment în care unul dintre cei doi agenți fuge spre el, după care începe să-l lovească cu bastonul.

Românul nu și-a încheiat noaptea de violențe aici, urmând să atace carabinierii în secţia de poliţie, potrivit LiveSicilia.it.

Polițiștul este vizat de o anchetă disciplinară în urm apariției imaginilor în spațiul public, au anunțat reprezentanții Poliției din Rieti.

„În jurul miezului nopții, în centrul istoric al orașului Rieti a intervenit un echipaj de poliție, în urma a numeroase apeluri la 112 care semnalau un tânăr, în evidentă stare de ebrietate, care avaria mașini în apropierea gării.

Persoana s-a mutat apoi în Piazza Oberdan, continuând să strice tomberoane și alte bunuri, până când a fost interceptată de agenți în imediata apropiere a unui bar. Individul și-a scos cămașa, apoi a fugit și s-a prăbușit la pământ în timp ce încerca să se sustragă de la identificare.

Ofițerii – dintre care unul a folosit blackjack – au ajuns la el și l-au imobilizat, pentru a-l însoți apoi la secția de poliție. După ce, inițial, s-a liniştit, bărbatul s-a înfuriat din nou, atacându-i pe cei doi poliţişti, care, în timpul încăierarii, au suferit vătămări corporale.

Tânărul, cetăţean român în vârstă de 25 de ani, a fost arestat (…) Referitor la imaginile care arată momentul reținerii, deși este evident că subiectul se află în stare de ebrietate, unul dintre agenți folosește bastonul din dotare; pentru acest comportament a fost deja declanșată o anchetă disciplinară împotriva sa și a fost sesizată autoritatea judiciară”, explică polițiștii într-un cumunicat.

Între timp, pentru românul de 25 de ani a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, în așteptarea desfășurării procesului penal împotriva lui, scrie antena3.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase