Un român, printre răniții din atacul de la München. Anunțul MAE despre starea acestuia. UPDATE

Un român, printre răniții din atacul de la München. Anunțul MAE despre starea acestuia. UPDATE
Publicat: 21/10/2017, 17:37
Actualizat: 25/03/2019, 21:40

„Consulatul General al României la Munchen urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 21 octombrie 2017, în orașul german Munchen, și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Potrivit datelor comunicate de autoritățile locale, printre victimele incidentului se află și un cetățean român”, precizează Ministerul de Afaceri Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

Acesta a fost rănit ușor și a primit îngrijiri medicale în regim ambulatoriu, potrivit sursei citate.

Consulatul General al României la Munchen menține cazul în atenție și rămâne în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară.

Mai multe persoane au fost rănite după ce un individ, cel mai probabil un imigrant, a comis sâmbătă dimineață un atac cu un cuțit, în centrul orașului german Munchen, informează presa germană.

Presupusul autor al atacului comis sâmbătă în centrul orașului german München a fost reținut, anunță surse din cadrul serviciilor de securitate citate de publicațiile Bild și Focus.

„Cinci persoane au fost rănite ușor în atacul” comis în Piața Rosenheimer, au transmis Pompierii din München.

„Descrierea suspectului: bărbat de aproximativ 40 de ani, cu o bicicletă neagră, pantaloni gri, jachetă verde, rucsac, sac de dormit. Este un bărbat corpolent, are părul blond și este tuns scurt, nu este ras”, a comunicat Poliția din München.

Atacul a avut loc în Piața Rosenheimer, situată în centrul orașului München.

Atacatorul a reușit să fugă după ce a atacat la întâmplare trecătorii cu un cuțit, informează publicațiile Tagesspiegel și Morgen Post.

Autoritățile germane au mobilizat zeci de echipaje de poliție, inclusiv cu elicoptere, pentru capturarea agresorului.