Un uriaș METEORIT a explodat în Siberia și a produs PANICĂ în rândul populației – VIDEO

Un uriaș METEORIT a explodat în Siberia și a produs PANICĂ în rândul populației - VIDEO
Publicat: 09/04/2019, 14:57

Martorii au declarat pentru presa locală că zgomotul produs de explozia meteoritului, care a avut loc la o altitudine foarte mare, a fost similar celei a unui avion.

Explozia meteoritului de mari dimensiuni, care a avut loc în timpul zilei, pe 6 aprilie, a fost vizibilă din Krasnoiarsk și a fost al treilea incident de acest tip înregistrat în regiunea siberiană în ultimele patru luni.

Serviciile de urgențe locale au confirmat că a fost vorba despre un meteorit, adăugând că nu au fost puși în pericol oamenii și că nicio clădire nu a fost afectată, potrivit The Siberian Times.

Pe 18 decembrie 2018, a avut loc o explozie a unui meteorit deasupra Mării Bering, care a degajat de zece ori mai multă energie decât bomba atomică de la Hiroshima, potrivit specialiștilor de la NASA. Acesta a fost primul fenomen de acest tip de o asemenea amploare înregistrat din 2013 și al doilea cel mai mare din ultimii 30 de ani.

Explozia înregistrată în zona peninsulei Kamceatka a trecut însă aproape neobservată la momentul producerii ei, pentru că a avut loc într-o regiune izolată.

De asemenea, pe 15 martie, un meteorit a explodat deasupra regiunii Krasnoiarsk. Fragmente din acesta au ajuns în râul Podkamennaya Tunguska, care, la momentul respectiv, era acoperit cu un strat de gheață gros de aproximativ 1,2 metri.

Cea mai puternică explozie a unui meteorit înregistrată în timpurile moderne a avut loc în 1908, tot în zonă, în Tunguska, Siberia. Se estimează că 80 de milioane de copaci, dintr-o zonă de aproape 200 de kilometri pătrați, au fost atunci puși la pământ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase