UPDATE Boris Johnson va avea o discuție cu Jean-Claude Juncker pe tema Brexit / Juncker anunță: Acordul Brexit nu va fi renegociat

UPDATE Boris Johnson va avea o discuție cu Jean-Claude Juncker pe tema Brexit / Juncker anunță: Acordul Brexit nu va fi renegociat
Publicat: 25/07/2019, 20:23

Convorbirea dintre cei doi lideri va avea loc la ora locală 15:45 (17:45, ora României).

Boris Johnson dorește să renegocieze termenii Acordului Brexit convenit de predecesorul său, Theresa May, cu Bruxellesul.

Termenii Acordului Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul sunt „inacceptabili”, crede noul premier Boris Johnson, în timp ce liderul Partidului Laburist (opoziție), Jeremy Corbyn, a cerut un nou referendum privind apartenența țării la Uniunea Europeană.

„Acordul de retragere din UE a fost respins de trei ori. Termenii săi sunt inacceptabili pentru Parlamentul acestei țări”, a declarat Boris Johnson în primul discurs rostit în Camera Comunelor.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May și Bruxelles prevede reciprocitate în privința libertății de circulație, o perioadă de tranziție post-Brexit, menținerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord și păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroși politicieni britanici. Mai mulți membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest față de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. În contextul impasului politic, premierul Theresa May și-a prezentat, de asemenea, demisia.

Jean-Claude Juncker i-a transmis lui Boris Johnson că Acordul Brexit nu va fi renegociat

Uniunea Europeană nu va renegocia Acordul Brexit elaborat cu Marea Britanie, i-a transmis, joi seară, Jean-Claude Juncker, președintele în funcție al Comisiei Europene, lui Boris Johnson, noul premier britanic.

Uniunea Europeană nu va renegocia Acordul Brexit elaborat cu Marea Britanie, i-a transmis, joi seară, Jean-Claude Juncker, președintele în funcție al Comisiei Europene, lui Boris Johnson, noul premier britanic, în timp ce negociatorul UE, Michel Barnier, a catalogat „inacceptabilă” poziția Londrei.

„Președintele Jean-Claude Juncker și premierul Boris Johnson au discutat prin telefon. Președintele Juncker l-a felicitat pe premierul Johnson pentru numire și a reafirmat angajamentul de a colabora în cel mai bun mod posibil. Președintele Juncker l-a ascultat pe premierul Boris Johnson, dar a reiterat poziția UE că Acordul Brexit este cel mai bun și singurul posibil – fiind în conformitate cu liniile trasate de Consiliul European”, a comunicat Comisia Europeană.

„De asemenea, președintele Juncker a subliniat că reprezentanții Comisiei Europene rămân la dispoziția Marii Britanii pentru adăugarea unor elemente în Declarația politică, în conformitate cu ceea ce au stabilit cei 27 de lideri UE la reuniunea din aprilie, și pentru a analiza orice idei formulate de Marea Britanie, cu condiția de a fi compatibile cu Acordul Brexit”, a precizat Comisia Europeană.

La rândul său, Michel Barnier, negociatorul Comisiei Europene pe tema Brexit, a catalogat drept „inacceptabilă” atitudinea „combativă” a lui Boris Johnson. „Premierul Johnson a afirmat că un eventual acord trebuie să elimine garanțiile privind frontiera. Sigur că acest lucru este inacceptabil și nu este în cadrul mandatului Consiliului European”, a declarat Michel Barnier, denunțând „discursul mai degrabă combativ” al liderului britanic.

Boris Johnson a declarat joi că termenii Acordului Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul sunt „inacceptabili”. „Acordul de retragere din UE a fost respins de trei ori. Termenii săi sunt inacceptabili pentru Parlamentul acestei țări. Sper că și Uniunea Europeană va fi la fel de disponibilă și că își va revizui actualul refuz de a modifica Acordul Brexit. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, noi oricum vom părăsi Uniunea Europeană, fără niciun acord”, a declarat Boris Johnson.

Noul premier britanic a părut să conteste garanțiile care ar urma să reglementeze post-Brexit administrarea frontierei dintre provincia britanică Irlanda de Nord și Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. „Sunt perfect posibile alte aranjamente”, a afirmat Boris Johnson.

Liderul britanic a declarat că cetățenii UE vor primi „certitudinea absolută” că vor putea rămâne în Marea Britanie după Brexit. Johnson a reiterat „angajamentul absolut” de retragere a Marii Britanii din UE cel târziu pe 31 octombrie 2019. „Vom face Marea Britanie cea mai măreață națiune de pe pământ”, a declarat noul premier.

La rândul său, Jeremy Corbyn, liderul opoziției, l-a catalogat pe Boris Johnson drept un „Trump al Marii Britanii”, acuzându-l că vrea să facă Marea Britanie „stat vasal al Americii lui Donald Trump”. Corbyn a afirmat că orice acord Brexit va trebui supus unui nou referendum.

Jeremy Corbyn, liderul opoziției laburiste din Marea Britanie, a contestat, marți, modul în care Boris Johnson a fost ales prim-ministru, cerând organizarea unui scrutin parlamentar anticipat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice