Vicepreședintele american Mike Pence s-a vaccinat în direct la TV împotriva Covid-19 (VIDEO)

Vicepreședintele american Mike Pence s-a vaccinat în direct la TV împotriva Covid-19 (VIDEO)
Vicepreședintele american Mike Pence, în timpul vaccinării împotriva Covid-19 (FOTO: Youtube - captură video)
Publicat: 18/12/2020, 17:30
Actualizat: 18/12/2020, 17:34

Vicepreşedintele american Mike Pence a fost imunizat, vineri, cu vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva coronavirusului. Momentul a fost transmis în direct la televiziune, cu scopul de a întări încrederea populației în această operațiune, relatează Agerpres.

Pence s-a declarat „fericit” că a primit „acest vaccin sigur şi eficient” și a ținut să precizeze că „nu a simţit nimic”.

„Ne-am adunat aici în această dimineaţă în scopul de a întări încrederea” în acest vaccin, a declarat Mike Pence, care a fost vaccinat alături de soţia sa, Karen.

Americanii pot să fie încrezători. Avem unul, poate chiar două în câteva ore, vaccinuri sigure”, a mai spus vicepreşedintele SUA, referindu-se la aprobarea probabilă, în cursul zilei de vineri, a vaccinului Moderna împotriva Covid-19.

Vicepreşedintele american a fost însărcinat, în ultimele luni, să coordoneze de la Casa Albă lupta împotriva pandemiei. El a fost vaccinat și în contextul în care în Europa mai mulţi lideri au fost plasaţi în carantină înainte de Crăciun. Cel mai recent caz este al președintelui francez Emmanuel Macron, confirmat cu noul coronavirus.

Preşedintele ales Joe Biden urmează să fie vaccinat săptămâna viitoare, tot în direct la televiziune.

De altfel, medicul Anthony Fauci, principalul specialist american în boli infecţioase, le-a cerut – săptămâna aceasta – lui Mike Pence, dar și preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, preşedintelui ales Joe Biden şi vicepreşedintelui ales Kamala Harris să se vaccineze cât mai curând posibil, din motive de securitate.

Totuşi, Casa Albă a anunţat că Donald Trump se va vaccina atunci când medicii săi vor decide că e necesar.

SUA au început, pe 14 decembrie, o masivă campanie de vaccinare împotriva coronaviruslui. Lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele în vârstă din instituțiile de îngrijire pe termen lung sunt primii beneficiari ai primului val de 2,9 milioane de doze de vaccin împotriva COVID, ce vor ajunge în numeroase locuri din SUA în această lună.

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare în România: „Din ianuarie, vin cel puţin 100.000 de doze pe săptămână. Până în vară am putea scăpa de pandemie”

Preşedintele Klaus Iohannis a mers în vizită la Institutul Cantacuzino, unde a făcut declaraţii despre cum se va desfăşura campania de vaccinare în România.

Klaus Iohannis a făcut declarații despre campania de vaccinare și despre dozele primite de România. Șeful statului a menționat că, „după prima tranșă simbolică de 10.000 de doze, din ianuarie este posibil să ajungă în România 100.000 de doze pe săptămâna”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase