Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare în România: „Din ianuarie, vin cel puţin 100.000 de doze pe săptămână. Până în vară am putea scăpa de pandemie”

Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare în România: „Din ianuarie, vin cel puţin 100.000 de doze pe săptămână. Până în vară am putea scăpa de pandemie
Publicat: 18/12/2020, 16:14
Actualizat: 06/04/2021, 14:36

Preşedintele Klaus Iohannis a mers în vizită la Institutul Cantacuzino, unde a făcut declaraţii despre cum se va desfăşura campania de vaccinare în România.

Klaus Iohannis a făcut declarații despre campania de vaccinare și despre dozele primite de România. Șeful statului a menționat că, după prima tranșă simbolică de 10.000 de doze, din ianuarie este posibil să ajungă în România 100.000 de doze pe săptămâna”.

Șeful statului: „Din ianuarie, vin cel puţin 100.000 de doze pe săptămână”

„După Crăciun, vom intra în campania de vaccinare. Vreau să repet câteva lucruri despre cum va fi campania.

Dozele vin în tranșe, prima dată, una simbolică de 10.000, va fi administrată încă din acest an. Din ianuarie vin doze mai mari, noi credem că cel puțin 100.000 de doze pe săptămâna sau mai mult, pe măsură ce se poate vaccina mai mult.

În prima etapă va fi vaccinat personalul medical, în a doua, personalul esențial și în martie, aprilie, mai, populația generală.

Vaccinarea este voluntară, nu este nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze, deoarece este singura, repet, singura cale de a scapă de pandemie”.

Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră: “În ianuarie, România va primi 600.000 de doze de vaccin anti-COVID!”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că România va primi 600.000 de doze de vaccin anti-COVID în luna ianuarie. La început, angajații din unitățile medicale publice și private vor beneficia de ser.

Klaus Iohannis: „Până în vară am putea scăpa de pandemie”

„Vom avea diferite tipuri de vaccin. Toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt eficiente, adică își fac efectul, toate sunt sigure și în acest fel vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, până în vară, probabil, să scăpăm de această pandemie.

Până atunci însă, și aici va rog să mă înțelegeți, trebuie să avem grijă și să respectăm restricțiile. Am observat că foarte multă lume e interesată să știe ce va fi de Crăciun și de Anul Nou. Pot să va spun: toate restricțiile care sunt acum în vigoare rămân în vigoare, și de Crăciun, și de Anul Nou, însă aceste restricții nu sunt facultative, sunt obligatorii. E interesul fiecărui român să respecte aceste restricții pentru un motiv simplu: că să nu ajungă el, copilul lui, părintele lui în spital. Atât de simplu este. Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate.

Există dispozitive suplimentare, organizate de MAI, pentru cei care nu înțeleg vorba bună. Vor avea surpriză neplăcută de a fi amendați.

Cred totuși că majoritatea românilor înțeleg rostul acestor restricții, rostul măștii, rostul distanțării, toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar un lucru pe care îl observăm pe zice ce trece: aceste măsuri sunt corecte, cu toții vedeți datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul nu mai este în creștere, cum din păcate a fost în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat și se poate observă o mică scădere, însă nu este momentul pentru relaxare.

Chiar dacă începe campania de vaccinare, până nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor, de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreți să va fie bine, stați acasă cu familie. Vă doresc tuturor multă sănătate.

Klaus Iohannis a declarat, vineri la vizita pe care a făcut-o la Institutul Cantacuzino, că totul este bine organizat, la modul practic, nu teoretic, în vederea începerii vaccinării. Klaus Iohannis a declarat  restricţiile rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou, iar ele sunt obligatorii şi nu facultative.

„Aici la Cancatuzino s-a creat un centru special, toate dozele de vaccin vor veni inițial aici și de aici vor fi distribuite în țară.

E impresionant ce s-a realizat de la ultima vizită aici. S-a realizat o sala cu totul nouă pentru tipul de vaccin care necesită temperatura joasă, totul ca la carte.

Acest container este o mostră, dar care poate fi replicată rapid de centrul de vaccinare și folosit în zone unde nu există altă posibilitate.

Am discutat cu toți cei implicați procedurile, cum se transportă, pot să va spun că totul este organizat, nu teoretic, ci practic. Lucrurile vor funcționa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?