Victor Ponta ”remarcă” absența României de la întâlnirea care decide viitorul UE: ”Dumneavoastră ce credeți, oare de ce nu suntem invitați?”

Victor Ponta ''remarcă'' absența României de la întâlnirea care decide viitorul UE: ''Dumneavoastră ce credeți, oare de ce nu suntem invitați?''
Publicat: 13/03/2017, 07:32

”Tarile BENELUX ( Belgia, Olanda si Luxemburg ) au adresat o invitatie tarilor „Visegrad” (Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria) pentru o intalnire la nivel de sefi de Guvern pe tema viitorului Europei. Evident ca tarile Benelux ( membri fondatori ai UE, spatiul Schengen si Zona Euro) vor fi alaturi de Germania si Franta in „Nucleul Dur” al Europei (…) Tarile „Visegrad” ( foste comuniste, structura economica si sociala asemanatoare Romaniei) sunt chemate la negocieri pentru viitorul lor statut in UE – chiar daca nu sunt primite in „nucleu” vor putea obtine avantaje si un statut special (…) Dupa aceasta intalnire va urma o alta , in toamna, intre tarile BENELUX si cele 3 tari baltice ( Lituania, Leonia si Estonia) pe aceeasi tema (…) Romania nu este invitata de nimeni la nicio intalnire! Dvs ce credeti – oare de ce?”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Grupul de la Visegrád este o organizație de cooperare formată la 15 februarie 1991, în cetatea medievală Visegrád din Ungaria. România a ratat aderarea la acest grup, din cauza evenimentelor din 1990 (mineriadele și conflictul interetnic de la Târgu Mureș).