VIDEO | Incendiu puternic într-o biserică din Giza, Egipt. Zeci de morți și răniți, cele mai multe victime sunt copii

VIDEO | Incendiu puternic într-o biserică din Giza, Egipt. Zeci de morți și răniți, cele mai multe victime sunt copii
Captură video/Twitter
Publicat: 14/08/2022, 18:21
Actualizat: 14/08/2022, 18:30

Tragedie într-o biserică din orașul egiptean Giza. Cel puțin 41 de persoane au fost ucise și alte 45 au fost rănite într-un incendiu izbucnit duminică în interiorul unei biserici, au anunțat două surse de securitate.

Un incendiu a izbucnit chiar înainte de ora 9 dimineața (07.00 GMT) în biserica Abu Sifin din cartierul Imbaba, din orașul egiptean Giza, chiar în timpul Liturghiei, în timp ce la sjujbă participau aproximativ 5.000 de credincioși, au declarat două surse de securitate pentru Reuters.

Cel puțin 41 de persoane au fost ucise și alte 45 au fost rănite, cele mai multe victime fiind copii, au precizat sursele.

Cel mai probabil incendiul a fost provocat de o problemă la instalația electrică, mai spun sursele.

Incendiul a blocat o intrare în biserică, provocând panică și haos printre credincioșii strânși la liturghia de duminică dimineață într-o biserică din Giza, al doilea cel mai mare oraș din Egipt.

„Oamenii se adunau la etajul al treilea și al patrulea și am văzut fum care venea de la etajul doi. Oamenii s-au grăbit să coboare scările și s-au uitat căzând unul peste altul”, a spus Yasir Munir, un credincios care participa la slujba de duminică.

„Atunci am auzit o bubuitură, scântei și foc ieșind pe fereastră”, a spus el, adăugând că el și fiica lui se aflau la parter și astfel au putut să scape.

Un alt martor al incendiului, Maher Murad, a spus că și-a lăsat sora la biserică după rugăciune.

„De îndată ce m-am îndepărtat de biserică cu doar 10 metri, am auzit un țipăt și am văzut un fum gros”, a spus el.

„După ce pompierii a stins focul, am recunoscut cadavrul surorii mele. Cadavrele sunt carbonizate, iar mulți dintre ei sunt copii, care se aflau într-o creșă din biserică”, a adăugat martorul.

„Ofer sincerele mele condoleanțe familiilor victimelor nevinovate care au urcat la ceruri alături de Dumnezeul lor într-unul dintre lăcașurile sale de cult”, a declarat președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi într-un mesaj pe Twitter.

Incendiile electrice de acest fel nu sunt rare în Egipt; la sfârșitul anului 2020, un incendiu la un spital care trata pacienți cu COVID-19 a ucis cel puțin șapte persoane, iar altele au fost rănite.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult