VIDEO. Momentul în care bărbatul din Charlotte a fost împușcat de polițiști, filmat chiar de soția sa

VIDEO. Momentul în care bărbatul din Charlotte a fost împușcat de polițiști, filmat chiar de soția sa
Publicat: 24/09/2016, 16:45
Actualizat: 25/09/2016, 10:07

Înregistrarea video, înmânată ziarului The New York Times, vineri, de către avocații familiei, nu arată și momentul în care Keith este împușcat efectiv de polițiști și nu reușește să dea un răspuns la întrebarea dacă bărbatul de culoare avea sau nu o armă. Acest caz a alimentat o dată în plus dezbaterea creată în jurul disensiunilor dintre poliție și minoritatea de culoare din America.

În ultimele nopți au avut loc mai multe proteste de stradă în orașul Charlotte, cei nemulțumiți cerând să se facă dreptate. În timp ce unii și-au strigat revolta în mod pașnic, alții au vandalizat proprietăți private și au intrat în conflict direct cu poliția.

Unul dintre avocații familiei Scott, Justin Bamberg, care reprezintă familia în instanță alături de Eduardo Curry, a declarat recent, într-un interviu, că filmarea nu dovedește justificarea uciderii lui Keith. Ulterior, acesta a revenit declarând că imaginile dovedesc un alt punct sensibil al întregului caz. În susținerea celor afirmate, acesta a declarat că a sperat că departamentul de poliție va da publicității prima versiune filmată, a celor întâmplate, precum au solicitat protestatarii care au ieșit în stradă.

Imaginile filmate arată momentele de maximă tensiune prin care Rakeyia, soția lui Keith, a trecut în încercarea sa de a calma spiritele și de a împiedica incidentul care, în cele din urmă, nu a mai putut fi evitat. Totuși, din cele filmate, nu se poate observa clar dacă Keith ținea într-adevăr ceva în mână. Prietenii și vecinii au adus în discuție posibilitatea ca acesta să fi avut o carte. De cealaltă parte, polițistii susțin că bărbatul de culoare avea o armă și că aceasta a fost recuperată de la locul incidentului. Cu toate acestea, șeful poliției locale, Kerr Putney, a declarat că din imaginile captate de polițiști nu a putut vedea mâinile lui Keith.

„Înregistrarea video nu îmi dă o evidență fără de contestat a faptului că bărbatul avea îndreptată o armă către polițiști”, a spus acesta, joi.

Pe de altă parte, oficiali din cadrul poliției nu au reacționat cu privire la înregistrarea video, făcută publică de soția lui Keith. În schimb, în cadrul unei declarații oficiale, primarul orașului Charlotte, Jennifer Roberts, a insistat ca imaginile filmate de polițiști să fie date publicității cât mai repede.

„Fac apel ca orice resursă de informație să fie făcută publică cât mai repede cu putință”, a spus aceasta.

IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

Vineri, protestatarii au blocat, pentru a treia noapte consecutiv, străzile din orașul american Charlotte, Carolina de Nord, după ce s-au confruntat cu forțele de ordine și joi seara, într-o demonstrație care a devenit și mai violentă. Situația a ieșit de sub control după ce familia victimei Keith Scott a declarat că, după vizionarea înregistrării tragediei, au rămas cu „mai multe întrebări decât răspunsuri”, informează The Guardian.

În urma conflictelor de stradă, primarul din Charlotte, Jennifer Roberts, a decretat la miezul nopții starea de asediu, o măsură pe care până atunci evitase să o ia.

Keith Lamont Scott, în vârstă de 43 de ani, a fost împușcat mortal, marți, într-o parcare. Potrivit campaniilor de pe rețelele de sociale, afro-americanul citea o carte atunci când a intrat în altercație cu polițistul. Autoritățile susțin, însă, că bărbatul era înarmat și a fost somat de mai multe ori să se predea înainte ca polițistul, și el de culoare, să tragă cu pistolul pentru că s-a simțit amenințat.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice