Viviane Reding, după ce Comisia de la Veneția s-a declarat „șocată” de evenimentele din România: „Sunt de acord”

Redactor:
Alina Matis
Comisiarul european pentru Justiție, Viviane Reding, a reacționat pe Twitter la criticile aduse de Comisia de la Veneția autorităților române și a spus că este de acord cu poziția acestei instituții.

Comisiarul european pentru Justiție, Viviane Reding, a reacționat pe Twitter la criticile aduse de Comisia de la Veneția autorităților române și a spus că este de aceeași părere cu această instituție.

Reding a declarat că este de acord cu declarația președinte președintelui Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, care a făcut marți un nou apel către forțele politice din România pentru a asigura independența Curții Constituționale.

„Fac apel la toate autoritățile și partidele politice din România să respecte pe deplin independența Curții Constituționale și să se abțină de la exercitarea de presiuni”, a scris președintele Comisiei de la Veneția.

Potrivit surselor gândul,judecătorii CCR au informat luni Comisia de la Veneția și Comisia Europeană despre noile presiuni la care este supusă această instanță.

Buquicchio s-a declarat „surprins și chiar șocat că, pentru a doua oară într-o perioadă scurtă de timp, Curtea Constituțională a unui stat membru al Consiliului Europei și al Uniunii Europene se vede obligată să apeleze la Comisia de la Veneția, pentru a-i proteja independența”.

Comisia de la Veneția este un organism consultativ al Consiliului Europei, creat în 1990 pentru problemele de drept constituțional. Din componența sa fac parte experți independenți din domeniul dreptului constituțional.

Inchide