Vladimir Putin ar fi fost vizat de o tentativă de asasinat

Vladimir Putin ar fi fost vizat de o tentativă de asasinat
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23/05/2022, 22:07

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi fost vizat de o tentativă de asasinat, la scurt timp de la declanșarea ofensivei din Ucraina.

Afirmația îi aparțile lui Kirilo Budanov, comandantul Departamentului de Informații din cadrul Armatei ucrainene.

Potrivit acestuia, cei care ar fi încercat să îl ucidă pe Vladimir Putin ar fi provenit din Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

„Au fost tentative de a-l asasina pe Putin. Chiar a fost atacat în mod direct, nu în urmă cu mult timp. Nu există informaţii publice despre acest eveniment, dar el a fost unul real, a existat. A fost o tentativă nereuşită, dar a existat în realitate”, a declarat Budanov, potrivit Observatornews.

Vladimir Putin a mai fost ținta unor astfel de tentative

Potrivit mai multor surse, citate de presa britanică, președintele rus ar fi fost ținta mai multor atacuri de la începutul războiului din Ucraina.

Chiar și înainte, Putin ar fi fost vizat de astfel de tentative, dar echipa care se ocupă de protecția și paza liderului de la Kremlin a reușit dejucarea tuturor acestor planuri.

În 2017, într-un interviu acordat regizorului american Oliver Stone, Vladimir Putin a declarat că până la acel moment au existat nu mai puţin de cinci tentative de asasinat care l-au vizat, dar a reuşit să supravieţuiască pentru că este foarte selectiv în privinţa personalului de pază.

„Eu mi-am făcut treaba, ofiţerii de securitate şi-au făcut-o pe a lor şi cred că ne descurcăm destul de bine”, declara Vladimir Putin la acel moment.

Potrivit unor surse, Vladimir Putin ia cu el în orice deplasare o echipă formată din cei mai buni lunetişti ai Rusiei. Misiunea acestor lunetişti de elită este să asigure un perimetru de siguranţă şi să identifice orice posibil trăgător care i-ar putea pune viaţa în pericol preşedintelui Rusiei.