VOT. Duminică au loc alegeri regionale în Spania, în pofida unor noi focare de COVID-19

Redactor:
Daniel Matei
VOT. Duminică au loc alegeri regionale în Spania, în pofida unor noi focare de COVID-19
VOT. Duminică au loc alegeri regionale în Spania, în pofida unor noi focare de COVID-19. Sursa foto: Shutterstock

Alegătorii din nordul Spaniei s-au prezentat cu măști și gel dezinfectant pentru mâini la urne duminică, în cadrul alegerilor regionale din Galicia și Țara Bascilor.

Autoritățile locale au decis chiar să ia măsuri suplimentare de protecție împotriva COVID-19, boala provocată de noul tip de coronavirus, întrucât s-au format cozi foarte lungi în afara secțiilor de votare, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Alegerile locale din Galicia și Tara Bascilor ar fi trebuit să aibă loc în luna aprilie, dar acestea au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19. Acesta este primul scrutin care are loc în Spania după relaxarea măsurilor adoptate pentru stoparea răspândirii coronavirusului.

Autoritățile de la Bilbao, cel mai mare oraș din Țara Bascilor, au decis să crească cu 25% numărul secțiilor de votare, pentru a se asigura că măsurile de distanțare socială pot fi respectate în timpul votului.

Potrivit autorităților, prezența la vot la ora 12:00 (ora 13:00, ora României, n. red.) era cu 4,2% mai mare față de același moment din cadrul ultimului scrutin, desfășurat în 2016. De asemenea, autoritățile au informat că prezența din Țara Bascilor a scăzut cu 1,3% față de același moment al scrutinului din 2016.

Persoanele diagnosticate cu COVID-19 nu au putut vota

Peste 460 de persoane din ambele regiuni, testate recent pozitiv cu noul coronavirus, nu au putut să voteze în cadrul acestor alegeri.

De asemenea, nici persoanele care așteptau rezultatele testelor nu au putut vota.

Oficialii din domeniul sănătății au confirmat 161 de noi cazuri de COVID-19 în Țara Bascilor și peste 300 în Galicia în ultimele 24 de ore. Noile focare au dus la reimpunerea unor restricții în ambele regiuni, dar și în Catalonia.

Regiunile Aragon și Andalusia, unele dintre principalele destinații turistice ale Spaniei, au decis luni ca purtarea măștilor de protecție să fie obligatorie, iar o măsură similară a fost luată și în Catalonia, Insulele Baleare și Extremadura.

×
GÂNDUL LIVE 13 august

Urmăriți GÂNDUL LIVELovitură data clanului Duduianu. Frații lui Emi Pian, Ciprian și Grațian, au fost reținuți de polițiști sub acuzația de tentativă de omor https://bit.ly/33VTToYVictor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și medicul Virgil Musta, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 13 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide