Zece românce obligate să se prostitueze la Ibiza, eliberate de poliția spaniolă

Zece românce obligate să se prostitueze la Ibiza, eliberate de poliția spaniolă
Publicat: 07/09/2016, 09:37
Actualizat: 07/09/2016, 09:44

Polițiștii spanioli și români au lucrat cot la cot în cadrul acestei operațiuni care a pornit de la un apel făcut de o femeie din Ibiza la telefonul verde al poliției împotriva exploatării sexuale.

După ce au luat legătura cu victima, anchetatorii au descoperit o grupare de proxeneți români, care acționa în Ibiza și care era condusă de doi frați din Călărași. Soțiile acestora se aflau în România și se ocupau cu identificarea victimelor: tinere minore sau de 18 ani, recent împliniți, care proveneau din familii sărace și destrămate.

Proxeneții le abordau pe internet și le ademeneau cu promisiunea unei relații în Spania, reușind astfel să le convingă să plece din țară, scrie tvr. La destinație, însă, tinerele erau obligate să se prostitueze în beneficiul grupării, care apela la agresiuni și pedepse dure ca să le înduplece. Aceste momente erau vizionate de toți membrii grupării prin intermediul unei platforme mobile.

Polițiștii au descins la două locuințe din Ibiza și la un club de noapte și a arestat șapte proxeneți, iar Poliția Română a făcut două arestări la Călărași.

Au fost eliberate zece tinere de naționalitate română, dintre care una era însărcinată în luna a șasea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase