Zeci de răniți în urma unui atentat la metroul din Cairo

Zeci de răniți în urma unui atentat la metroul din Cairo
Publicat: 13/11/2014, 14:45
Actualizat: 08/04/2019, 19:47

Cel puțin patru persoane au fost rănite în urma exploziei, în timp ce alte 12 au fost rănite în busculada provocată de panică în urma atacului, au afirmat reprezentanți ai serviciilor de securitate.

La rândul său, Ahmad Al-Ansari, reprezentant al Ministerului Sănătății, a anunțat că „16 persoane au fost ușor rănite în busculada provocată de explozie”, precizând că niciuna dintre victime nu a fost rănită de explozie.

Atacul intervine în urma unei „operațiuni teroriste” asupra unei nave a Marinei, în Mediterana, în urma căruia opt militari au fost dați dispăruți, potrivit armatei.

Egiptul este vizat periodic de atentate comise de islamiști, după ce militarii l-au destituit pe președintele Mohamed Morsi, în iulie 2013.

Islamiștii susțin că au în vedere să-i răzbune pe susținătorii lui Morsi, care, de la demiterea președintelui, au fost vizați de o campanie sângeroasă de reprimare, soldată cu peste 1.400 de morți, majoritatea manifestanți islamiști. Sute de susținători ai fostului președinte Morsi au fost condamnați la moarte în urma unor procese sumare, iar alte 15.000 de persoane au fost condamnate la închisoare.

Doi polițiști și doi civili au fost uciși săptămâna trecută în explozia unei bombe într-un tren, la nord de Cairo, în timp ce alte trei persoane au fost rănite după ce o bombă a explodat în vagonul unui metrou din capitala Egiptului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase