Zeci de turiști români, blocați de 24 de ore în Mexic din cauza unor protestatari

Redactor:
Dana Stanila
Zeci de turiști români, blocați de 24 de ore în Mexic din cauza unor protestatari
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat marți, într-un comunicat de presă, că 20 de turiști români au contactat misiunea diplomatică din Ciudad de Mexico, după ce au rămas blocați la ieșirea din statul El Camaron, din cauza unor proteste spontane.

„Ambasada României la Ciudad de Mexico are în atenție cazul a 20 de cetățeni români aflați în scop turistic pe teritoriul Statelor Unite Mexicane. Grupul de turiști se îndreapta către localitatea Tuxtla Gutierrez, urmând ca la 4 aprilie să revină în România. Aceștia au contactat misiunea diplomatică română la 27 martie a.c., pentru a solicita sprijinul, întrucât au rămas blocați în statul Oaxaca din cauza unor manifestații spontane organizate la ieșirea din satul El Camaron”, precizează MAE.

„Încă sunt blocați. În acest moment acolo este noapte, sunt nouă ore în minus. Nu sunt cazați (n.r. într-un hotel) pentru că protestatarii au instituit blocadă și în față și în spate și mașinile au fost blocate pe câțiva kilometri. Pur și simplu nu pot trece, nu se pot îndrepta către nici un hotel dintr-o localitate apropiată”, a explicat Aurelian Herta, directorul de producție al agenției Interra. „În acest moment turiștii sunt în autocar și așteaptă soluții din partea noastră, a partenerilor locali și a consulatului român în Mexic. Toate părțile implicate conlucrăm pentru a găsi o soluție astfel încât protestatarii să permită trecerea autocarului și continuare drumului turiștilor”, a spus directorul de producție.

Misiunea diplomatică a luat legătura cu autoritățile mexicane pentru a sprijini la rezolvarea situației. De asemenea, Ambasada României la Ciudad de Mexico a solicitat Statului Major al Poliției din Oaxaca o escortă de poliție, care să îi ajute pe turiștii români să părăsească zona manifestației.

„Misiunea diplomatică română monitorizează cazul și menține legătura atât cu autoritățile competente, cât și cu grupul de turiști români și acordă asistență consulară, în limita competențelor”, mai precizeasză MAE.

Inchide