Agresoarea Cristinei Joia, condamnată la închisoare pentru lovire și alte violențe. Trebuie să plătească și 10.000 de euro daune morale

Agresoarea Cristinei Joia, condamnată la închisoare pentru lovire și alte violențe. Trebuie să plătească și 10.000 de euro daune morale
Femeia care a agresat-o pe vedeta Pro TV a fost condamnată la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare / Sursă FOTO: captură stirileprotv.ro
Publicat: 10/05/2021, 20:25
Actualizat: 10/05/2021, 20:40

Femeia care a lovit-o pe Cristina Joia a fost condamnată la 1 an și trei luni de închisoare cu suspendar epentru lovire și alte violențe. De asemenea, aceasta a fost condamnată și la plata a 10.000 de euro către victimă, sumă care reprezintă daune morale. Decizia instanței a fost dată luni, 10 mai.

Cristina Joia, unul dintre designerii din emisiunea „VISURI LA CHEIE” cu Dragoș Bucur, a fost victima violențelor în luna noiembrie a anului trecut, după ce o femeie, respectiv Andrei Nicoleta Șefania, a lovit-o într-un magazin din Capitală.

Agresoarea vedetei a fost condamantă la 1 an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, faptă care a avut loc pe 7 noiembrie 2020.

Femeia care a bătut-o pe Cristina Joia, condamnată la închisoare cu suspendare și obligată de plătească prejudicii de mii de euro

„În baza art. 91 din Codul penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni, termen stabilit în condițiile art. 92 din Codul penal și care va curge de la dată rămânerii definitive a prezenței sentințe”, potrivit judecătorilor.

Decizia instanței de judecată nu este una definitivă, inculpata având dreptul să o atace în termen de 10 zile la Curte de Apel.

De asemenea, inculpata trebuie să îi plătească vedetei Cristina Joia suma de 10.000 de euro, ce reprezintă prejudiu moral creat prin comiterea infracțiunii. Totodată, Andrei Nicoleta Ștefania trebuie să îi plătească victimei și suma de 7.989,21 de lei, reprezentând prejudiciu material creat prin comiterea infracțiunii.

Inculpata este obligată și la plata sumei de 3.000 de lei către spitalul unde a fost internată și tratată Cristina Joia.

Decizia instanței

„În baza art. 91 din Codul penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni, termen stabilit în condițiile art. 92 din Codul penal și care va curge de la dată rămânerii definitive a prezenței sentințe.

În baza art. 93 alin. 1 din Codul penal pe durata termenului de supraveghere, obligă inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele stabilite de această instituție;

b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea să;

c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informații și documente de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existența.

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului obligația să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probațiune București sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Poliției Locale a Sectorului 1 București sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector IV, pe o perioadăă de 80 de zile, în condițiile art. 57 din Legea nr. 253/2013.

În baza art. 94 alin. 1 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c – e vor fi comunicate Serviciului de Probațiune București.

În baza art. 94 alin. 2 din Codul penal, supravegherea executării obligațiilor prevăzute în art. 93 alin. 2 lit. b și alin. 3 din Codul penal va fi realizată de Serviciul de Probațiune București.

În baza art. 404 alin. 2 din Codul de procedura penală și art. 91 alin. 4 din Codul penal, atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 96 din Codul penal a căror nerespectare are drept urmare revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art. 399 alin. 1 și 4 din Codul de procedura penală menține măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Andrei Nicoleta Ștefania prin Încheierea nr. 22C din dată de 07.01.2021 a Tribunalului București Secția Penală, pronunțată în dosarul nr. 27448/4/2020/a1.2.

Constată că inculpatul a fost reținut, arestat preventiv și arestat la domiciliu de la data de 09.11.2020, la data de 07.01.2021.

În baza art. 19 alin. 1 din Codul de procedură penală, art. 25 alin. 1 din Codul de procedură penală și art. 397 alin. 1 din Codul de procedură penală raportat la art. 1357, art. 1371 alin. 1 din Codul civil admite acțiunea civilă exercitată de partea civilă Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, (date personale).

Obligă inculpatul Andrei Nicoleta Ștefania să achite suma de 2.795,3456 de lei către partea civilă Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, reprezentând daune materiale, precum și la plata penalităților legale de întârziere, calculate conform art. 3 alin. 2 din O.G. nr. 13/2011, asupra prejudiciului provocat, ce vor fi calculate de la data pronunțării prezenței hotărâri și până la data plății efective a debitului.

În baza art. 19 alin. 1 din Codul de procedura penală, art. 25 alin. 1 din Codul de procedura penală și art. 397 alin. 1 din Codul de procedura penală raportat la art. 1357 din Codul civil admite, în parte, acțiunea civilă exercitată de partea civilă Boja Narcisa – Cristina, (date personale).

Obligă inculpatul Andrei Nicoleta Ștefania să achite suma de 10.000 de euro, în echivalent în RON la dată plății, către partea civilă Boja Narcisa – Cristina, reprezentând prejudiciu moral creat prin comiterea infracțiunii, precum și suma de 7.989,21 de lei, reprezentând prejudiciu material creat prin comiterea infracțiunii.

Respinge celelalte pretenții formulate de partea civilă Boja Narcisa – Cristina ca neîntemeiate.

În temeiul art. 274 alin. 1 din Codul de procedura penală obligă inculpatul la plata sumei de 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare față de stat, din care suma de 1.500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, transmite instanța. 

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
De ce a rupt-o Pepe cu Antena 1, de fapt: 'Mi s-a propus să ❗️'
FOTO. Andreea Raicu, sumă exorbitantă pentru a poza în Playboy! Cum arată vedeta acum în...
Cum arată Raluca Bădulescu după ce a slăbit 70 de kilograme. Dieta care o ajută...
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cristina, fosta soție a lui Bănel Nicoliță, dezvăluiri despre fuga fostului fotbalist în SUA. Ce...
Ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă. Urmează neapărat acești pași și îl...
Record la vaccinare: Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24...
Care a fost cea mai furată mașină în 2020? Este incredibil că nu e un...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Octavian Jurma, scenariu pentru valul 4: Vom coborî sub 10.000 cazuri, la începutul lui noiembrie,...
ȘOCANT! Plin de datorii, Bănel Nicoliță a fugit din țară, de teama cămătarilor
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Secretul ULUITOR al cartofilor prăjiți! Trebuie să faci UN SINGUR LUCRU înainte să-i pui în...
Județul din România cu cea mai mică rată de vaccinare. Câți oameni s-au imunizat în...
LUPU a DISPUS CONTROL la RAJDP Constanța
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Este sărbătoare mare azi în calendarul ortodox. Ce NU ai voie să faci de Sf....
Lovitură de stat! Premierul a fost arestat!
NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E...
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Cum se intră în magazinele Lidl, din 25 octombrie. Ce trebuie să ştie clienţii