Detalii din dosarul în care Fulgy a lovit un jurnalist cu pumnul în maxilar și i-a furat telefonul: „Te pup, fratele meu! Îmi tremură mâinile, să ai grijă data viitoare”

Detalii din dosarul în care Fulgy a lovit un jurnalist cu pumnul în maxilar și i-a furat telefonul: „Te pup, fratele meu! Îmi tremură mâinile, să ai grijă data viitoare”
Fulgy, fiul soților de la Clejani. Sursa foto: Facebook

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 consideră că Dan Constantin Manole, zis Fulgy, reprezintă pericol social, după ce i-a smuls unui jurnalist telefonul din mână, l-a lovit cu pumnul în maxilar, apoi i-a transmis un mesaj de amenințare filmat chiar de pe telefonul reporterului, potrivit informațiilor obținute de Gândul din propunerea de arestare preventivă a fiului Clejanilor. 

  • Fulgy s-a filmat cu telefonul reporterului și l-a amenințat că-i va amaneta telefonul.
  • Jurnalistul a depus plângere penală.
  • Fulgy a fost ridicat și prezentat instanței Judecătoriei Sectorului 3, cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie.
  • Judecătorul a decis că inculpatul poate fi cercetat și în arest la domiciliu. Decizia instanței nu a fost contestată de procurori.

Incidentul a avut loc sâmbătă 10 iulie, în fața casei Clejanilor, unde erau mai mulți jurnaliști. Fulgy le-a cerut să nu mai filmeze, s-a îndreptat spre unul dintre jurnaliști și i-a smuls telefonul cu care filma, apoi l-a lovit cu pumnul.

Inculpatul Manole Dan Constantin-Fulgeraș s-a apropiat de persoana vătămată și i-a smuls telefonul din mână, după care l-a introdus în pantaloni, în zona intimă și s-a îndreptat spre poarta casei unde locuiesc părinții săi. În timp ce se afla în fața porții de acces a imobilului, persoana vătămată a venit către suspect, cerându-i să îi înapoieze telefonul, moment în care Manole Dan Constantin-Fulgeraș i-a aplicat acesteia o lovitură cu pumnul în zona stângă a maxilarului. După ce a fost lovită, persoana vătămată a fugit spre autoturismul colegilor săi pentru a apela SNUAU 112. În continuare, K.K. a declarat că, după aproximativ 10 minute, din curtea imobilului a ieșit Manole Ioniță (tatăl suspectului) și i-a înapoiat telefonul, spunându-i să plece din zonă.

Extras din referatul cu propunere de arestare preventivă

”Telefonul va ajunge la amanet”

Potrivit mărturiei unui alt jurnalist aflat la fața locului, Fulgy l-ar fi amenințat pe reporterul unei televiziuni că „telefonul va ajunge la amanet”, ridicând în fața reporterilor aflați la fața locului mâna stângă în care avea telefonul.

Mai mult, fiul Clejanilor s-a filmat ulterior cu telefonul reporterului și i-a transmis un mesaj video:

„Te pup, fratele meu! Îmi tremură mâinile, să ai grijă data viitoare”.

”Este confiscat”

Totodată, „din imaginile video puse la dispoziție de un alt reporter, se observă cum, la un moment dat, Manole Dan Fulgeraș scoate din zona brâului (din pantaloni) un telefon mobil de culoare neagră, auzindu-se pe înregistrare cum spune «este confiscat», arătând bunul reporterului. Pe aceeași înregistrare audio-video, se aude cum, la un moment dat, inculpatul spune «telefonul e la amanet»”, se mai arată în referatul cu propunere de arestare preventivă.

Procurori: ”Este pericol social”

Anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au cerut instanței, duminică 11 iulie, arestarea preventivă în cazul lui Fulgy pentru „a înlătura starea de tensiune și temere resimțită la nivelul comunității locale din cauza acțiunilor ilicite, precum și pentru a diminua rezonanța negativă a faptelor de o asemenea gravitate”. 

Pericolul social concret pentru ordinea publică pe care l-ar prezenta lăsarea în libertate a inculpatului constă în reacția colectivă față de situația de fapt, reacție ce ar produce perturbații la nivelul disciplinei publice și al respectului față de lege.

Extras din referatul cu propunere de arestare preventivă

Audiat de procurori, Fulgy a declarat că a luat telefonul din mâna reporterului pentru a-l împiedica să îl filmeze, „fiind deranjat de atitudinea agresivă a persoanei vătămate”.

Inculpatul a avut o atitudine recalcitrantă și agresivă față de persoana vătămată și de martorii aflați la fața locului, aspecte ce au fost înregistrate audio, video, ulterior deposedării persoanei vătămate de telefonul său, Manole Fulgeraș aplicându-i acesteia și o lovitură cu pumnul în zona feței. (…) Deși inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale conform fișei de cazier judiciar, din verificările efectuate în aplicația ECRIS, s-a constatat că au mai existat înregistrate sesizări cu privire la conduita antisocială a acestuia.

Extras din referatul cu propunere de arestare preventivă

Astfel, în prezent Fulgy este cercetat pentru tâlhărie, conducere sub influența drogurilor, conducere fără permis și amenințate, după ce i-a spus surorii sale vitrege că o omoară.

Fiul Clejanilor a ales să locuiască, pe perioada arestului la domiciliu, într-un apartament situat în cartierul Rahova, pe raza Secției 19. Surse din Poliție au declarat, pentru Gândul, că Fulgy este sub monitorizare permanentă, motiv pentru care polițiștii verifică, de mai multe ori pe zi, dacă acesta este acasă.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații