Judecătoarea Crina Muntean, ”mama mandatelor de ascultare”, scapă de a doua acțiune disciplinară. Vot majoritar favorabil dat de colegii din CSM (EXCLUSIV)

Judecătoarea Crina Muntean, ”mama mandatelor de ascultare”, scapă de a doua acțiune disciplinară. Vot majoritar favorabil dat de colegii din CSM (EXCLUSIV)
Judecătoarea Crina Muntean, ”mama mandatelor de ascultare”, scapă de a doua acțiune disciplinară. Vot majoritar favorabil dat de colegii din CSM (EXCLUSIV)
Publicat: 07/10/2020, 18:09
Actualizat: 07/10/2020, 18:13

Supranumită și ”mama mandatelor de ascultare”, judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor – în calitate de judecător de drepturi și libertăți – a reușit să pună un adevărat monopol pe toate cauzele în care se cerea mandat de interceptare.

Nu cu mult timp în urmă, judecătoarea Crina Muntean fusese sancționată cu suspendarea din magistratură, pentru o perioadă de 6 luni, fiind găsită vinovată pentru ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”.

Direcția de Inspecție pentru judecători a arătat – în 44 de pagini – că „afirmațiile și susținerile făcute în spațiul public de doamna judecător Muntean Crina Elena, precum și modalitatea concretă în care au fost prezentate evenimentele, exprimările folosite în cuprinsul relatării, constituie atât o manifestare contrară demnității funcției, cât și o manifestare de natură a aduce atingere probității profesionale și prestigiului justiției, fiind realizat conținutul constitutiv al abaterii disciplinare”.

Inspecția judiciară o găsise vinovată pe Crina Muntean de ”încălcarea distribuirii aleatorii”, ea fiind ”parteneră” a procurorului Ciprian Man de la DNA Oradea. Astăzi, Consiliul Suprem al Magistraturii, în ședință publică, a respins, cu majoritate de voturi, acțiunea disciplinară formulată împotriva sa.

”Hotărâre:
Cu majoritate,
Respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Muntean Crina Elena – judecător în cadrul Tribunalului Bihor pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. o) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor (n.red. – nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor), republicată, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se precizează în hotărârea Consiliului Suprem al Magistraturii, Secția pentru Judecători în materie disciplinară.

”Această hotărâre nu a fost pusă în aplicare în principal datorită opoziției manifestate de doamna judecător Muntean Crina”

Inspecția judiciară a constatat că judecătoarea Crina Muntean păstra toate dosarele cu mandate de interceptare în biroul său.

Mai mult, respectivele dosare ”nu aveau filele numerotate și cusute”, ceea ce inducea ”o tendință de a monopoliza, de pe o poziție de forță, activitatea judecătorului de drepturi și libertăți”.

“La Tribunalul Bihor în perioada 01.01.2014-31.08.2015 toți judecătorii Secției penale au fost desemnați să soluționeze cererile de competența judecătorului de drepturi și libertăți, inclusiv cele având ca obiect măsuri speciale de supraveghere tehnică, iar, în perioada 01.09.2015-01.01.2018 au fost desemnați numai doi judecători ai secției să soluționeze cererile anterior menționate, pentru că, începând cu data de 01.01.2018 atribuțiile judecătorului de drepturi și libertăți să fie preluate de un singur judecător, doamna judecător Muntean Crina.

Menționăm că deși prin Hotărârea Colegiului de conducere al Tribunalului Bihor nr. 14/12.07.2018 s-au admis propunerile judecătorului delegat să exercite funcția de președinte al Secției penale privind reorganizarea secției, în sensul că toți judecătorii secției să îndeplinească toate atribuțiile judiciare, respectiv atribuții de judecător de drepturi și libertăți, de judecător de cameră preliminară și judecător de fond, această hotărâre nu a fost pusă în aplicare în principal datorită opoziției manifestate de doamna judecător Muntean Crina”, s-a precizat în raportul întocmit de Inspecția Judiciară, potrivit luju.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ion Iliescu, urmărit penal în "dosarul fără sfârșit" al mineriadei din urmă cu 34 de...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier