Jurnalista Delia Marinescu, angajată să traducă întrebările din interviul Rai Uno pentru Diana Șoșoacă, explică de la ce a pornit scandalul

Jurnalista Delia Marinescu, angajată să traducă întrebările din interviul Rai Uno pentru Diana Șoșoacă, explică de la ce a pornit scandalul
Diana Șoșoacă, încă un discurs incendiar în Parlament! Ce vrea ea, nimeni n-a avut curaj să ceară! (VIDEO) / Sursa FOTO: captura video
Publicat: 14/12/2021, 16:01
Actualizat: 20/12/2021, 21:10

Jurnalista Delia Marinesacu, angajată să traducă întrebările din interviul jurnalistei italiene de la Rai Uno pentru Diana Șoșoacă, a explicat de la ce a pornit scandalul din biroul senatoarei.

Ea a fost, marți, la Secția de Poliție care investighează cazul, în calitate de martor în dosarul de ultraj al soțului senatoarei, și, la ieșirea din instituție a povestit ce s-a întâmplat în biroul Dianei Șoșoacă.

„Am fost cu o echipă de la Rai Uno Italia, în calitate de fixer și traducător. La un moment dat, în timpul interviului, (Diana Șoșoacă – n.red.) a vorbit în engleză inițial, la un moment dat a vrut să traduc și mi-a spus să am grijă cum traduc, pentru că va verifica și că ea știe și engleză și italiană”, a spus Delia Marinescu.

Jurnalista a povestit și momentul în care Diana Șoșoacă a alertat forțele de ordine, nemulțumită de modul în care a evoluat discuția.

„Reportera italiană a întrebat-o dacă mă amenință. Și a spus: dacă nu vă convin condițiile, puteți să ieșiți. Ne-am ridicat să ieșim și atunci s-a răzgândit, a încuiat ușa și a chemat poliția, spunând că am intrat peste ea, fără voia ei”, a mai spus sursa citată.

Scandalul din biroul Dianei Șoșoacă a ajuns în presa italiană

Scandalul din biroul Dianei Șoșoacă a ajuns în presa italiană. Jurnalista Lucia Goracci spune că a fost sechestrată și lovită și a scăpat cu ajutorul Ambasadei Italiei.

Jurnalista Rai Uno a venit în România pentru a realiza un reportaj despre situația în care se află sistemul de sănătate, în contextul pandemiei. Materialul de presă difuzat luni seara de postul de televiziune italian a debutat cu relatarea Luciei Goracci: „În România, doar o treime din populație este vaccinată. Penultima țară din Uniunea Europeană. Nici măcar campaniile șoc nu funcționează”, conform Libertatea.

Mai apoi, pe ecran au apărut imagini dintr-un sat din România și o intervenție a medicului de la Institutul „Matei Balș”, Adrian Marinescu, în care răspunde la întrebarea „Ce le-ați spune anti-vacciniștilor?”. „Le-aș spune că i-aș invita să facă o vizită în secțiile de terapie intensivă”, afirmă  medicul.

„Cu aceste cuvinte amare ale doctorului în minte, ajung la Diana Șoșoacă, senatoare antivaccinistă”, continuă jurnalista din Italia.

În prim plan apar imagini din cabinetul de avocatură al senatoarei care îi întâmpină veselă pe jurnaliști.

În scurt timp, însă, atmosfera cordială se schimbă. Dianei Șoșoacă i se adresează întrebări referitoare la pandemie. „Care pandemie?”, întreabă senatoarea. Jurnalista îi răspunde pe un ton contrariat: „Care pandemie?”. „Am văzut persoane moarte!”, continuă ea. Șoșoacă îi răspunde: „Zero virgulă”. „Vor fi toți arestați”, strigă membra Parlamentului României.

Ulterior, Diana Șoșoacă decide să îi poftească afară pe jurnaliștii italieni și face un gest prin care le arată ușă. Lucia Gorraci spune că în timp ce strângea echipamentul, senatoarea se ridică și încuie ușa, sechestrând echipa în birou. Reporterul și cameramanul ies pe holul biroului de avocatură și o văd pe Șoșoacă vorbind la telefon: „Bună seara, sunt senatoarea Diana Șoșoacă. Vă cer ajutorul pentru că în biroul meu e o echipă de jurnaliști care mă amenință”.

În acel moment a intrat un bărbat, iar Goracci se strecoară afară din birou. Cameramanul și jurnalista Delia Marinescu, prezentă pentru a asigura traducerea, au rămas în acel birou.

Ce s-a întâmplat după apariția polițiștilor

Jurnalista Rai Uno a reintrat în cabinetul Dianei Șoșoacă abia după ce a venit Poliția. Totul este filmat de operatorul televiziunii italiene. În imagini apar mai mulți oameni care se îmbrâncesc, iar Lucia Goracci se aude strigând la oamenii legii: „Voi nu ne protejați! Suntem jurnaliști!”.

Șoșoacă le cere polițiștilor să îi percheziționeze pe jurnaliști: „Poate au furat ceva. Ștergeți toate imaginile! Au filmat fără acordul meu””.

Indicația senatoarei anti-vacciniste a fost pusă în practică de polițiști, conform relatărilor jurnalistei. Echipa de televiziune a fost dusă la secția de poliție de unde au plecat după miezul nopții, abia după ce a intervenit Ambasada Italiei.

Diana Șoșoacă: Sunt senator și veți plăti pentru asta

Conform imaginilor publicate de Lumea Justiției, Diana Șoșoacă este nemulțumită că, deși a stabilit anterior că vor fi doar trei întrebări, jurnaliștii Rai Uno au început să filmeze în interiorul cabinetului de avocatură. Ea le cere să ștargă tot ce au înregistrat pe camera de filmat. „Sunteți pe teritoriul meu. Sunt senator și veți plăti pentru asta”, strigă ea.

La un moment dat, se văd polițiștii care o trag de mână pe jurnalistă, după care cei din birou încep să se îmbrăncească și apare și soțul Dianei Șoșoacă, Silviu Șoșoacă. Deși nu se vede cu exactitate ce se întâmplă, senatoarea strigă: „Silviu, încetează! Silviu, încetează!”. Polițiștii se întorc să-l imobilizeze: „Păi, voi îl luați pe soțul meu?”, strigă Șoșoacă.

„Suntem presă. Nu ne protejați. Aceasta este o insultă”, le spune jurnalista din Italia polițiștilor. „I dont give a shit you are media” (Nu dau doi bani că sunteți presa, n.red.), răspunde Șoșoacă.

Jurnalista a depus plângere penală

Lucia Goracci, jurnalistă din Italia, care a fost și corespondent de război în mai multe zone de conflict, a depus o  plângere penală, luni, la Secţia 4 de Poliţie din București împotriva Dianei Șoșoacă, susținând că soţul senatoarei, Dumitru-Silvestru Șoșoacă, a muşcat-o de mână, după ce un interviu a degenerat în scandal.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață