Mario Vancea, tânărul care a înjunghiat un polițist de frontieră, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare

Mario Vancea, tânărul care a înjunghiat un polițist de frontieră, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare
Publicat: 10/12/2021, 16:37
Actualizat: 10/12/2021, 16:58

Mario Vancea, tânărul care a înjunghiat un polițist de frontieră, tatăl iubitei sale, a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare, de Tribunalul Bihor.

Mario Eduard Vancea din Salonta a fost găsit vinovat de tentativă de omor după ce, în luna aprilie, l-a atacat cu un cuțit pe tatăl fostei sale iubite, care lucrează la Poliția de Frontieră.

Totodată, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, magistrații au decis să îi interzică să mai vorbească cu fosta sa iubită sau să se apropie de casa ei, timp de doi ani, după ce iese din penitenciar.

„Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, dreptul de a comunica cu victima sau cu membri de familie ai acesteia și dreptul de a se apropia de locuinţa victimei pe durată de 2 ani”, conform minutei Tribunalului Bihor.

De asemenea, magistrații au dispus ca tânărul să plătească daune morale și materiale în valoare de 151.000 de lei, dar și costurile de spitalizare ale polițistului de frontieră, în cuantum de 12.035 de lei.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

A mers să se împace cu iubita, dar discuțiile au degenerat

Părăsit de iubită, Mario Vancea a mers, însoțit de tatăl lui, la casa fetei și a vrut să o convingă să-i mai dea o șansă. Ajuns la casa părintească a tinerei, tatăl ei, Gheorghe Domșa, i-a cerut să plece. Vancea nu numai că a refuzat să facă asta, dar l-a și atacat pe bărbat cu un cuțit. L-a lovit în zona capului, la brațul stâng și în abdomen.

Fata, ajutată de mama ei, a reușit să îl scoată afară din casă pe Mario Vancea. El a mers la mașina tatălui său, care în tot acest timp, îl aștepta afară, în autoturism.

„Prima oară m-a lovit la cap cu un pumnal, am căzut. Când m-am ridicat m-a atacat cu cuţitul, l-a băgat în mine, prin intestinul gros, direct în rinichi. M-a rănit şi la mână şi la nas. A venit în casa noastră înarmat. Ne-a ameninţat şi înainte că vine şi ne omoară, iar în dimineaţa în care ne-a atacat a vrut să o ducă cu forţa (pe fiica sa, fosta iubită a agresorului n.r.). Mă pufneşte plânsul când văd în România aşa ceva. Judecătorii cum au făcut aşa ceva? Omul ăsta trebuie să stea mult după gratii. Să vii în casa mea să mă omori?! Să vii să iei viaţa la un om cu 3 copii?! Fizic eu sunt puţin mai bine, dar psihic acum sunt terorizat şi îmi vine să plâng. Am fost între viaţă şi moarte!”, povestea în vară victima, pentru ebihoreanul.ro.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult