Tânărul suspectat că a ucis doi studenți din Iași, adus azi în România. Ora la care marocanul va ajunge pe Aeroportul Otopeni

Tânărul suspectat că a ucis doi studenți din Iași, adus azi în România. Ora la care marocanul va ajunge pe Aeroportul Otopeni
Publicat: 21/12/2021, 08:52
Actualizat: 22/12/2021, 14:46

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul uciderii celor doi tineri din Iași, va fi adus, miercuri, în România.

Surse judiciare au precizat pentru GÂNDUL că marocanul va ajunge pe Aeroportul Otopeni din București la ora 18.00.

În 16 decembrie, o instanță din Italia a confirmat mandatul european de arestare emis pe numele lui Ahmed Sami El Bourkadi și a dispus extrădarea în România a studentului de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, care a fugit din România după ce, potrivit anchetatorilor, i-ar fi ucis pe colegul său de facultate Youssef Ajnyah și pe prietena acestuia, într-o vilă din Iași.

Ahmed Sami El Bourkadi a fost prins și reținut în 14 decembrie, de polițiștii italieni, la Roma. În așteptarea extrădării, procurorii ieșeni au făcut în aceeași zi percheziții la locuința acestuia.

Ce spune avocata marocanului

Marocanul spune că nu este vinovat, potrivit avocatei Raluca Andrei, care a fost angajată de familia tânărului.

Ea afirmă că Ahmed Sami El Bourkadi se afla în Italia într-o minivacanță și intenționa să se întoarcă în România.

„Când autoritățile italiene l-au reținut chiar era în drum spre aeroport, se îndrepta spre România. Nu a dorit să se sustragă niciun moment, iar prietena lui a și făcut dovada rezervărilor”, a declarat avocata Raluca Andrei, citată e Antena 3.

Apărătorul marocanului spune că suspectul a povestit că a fost în acea zi în casa celor doi tineri uciși, pentru că și-a uitat hanoracul în locuința lor.

„Din ce am înțeles se consideră nevinovat și are explicații pentru acuzațiile care i se aduc. Din ce am discutat cu avocatul din Italia, tânărul a acceptat, chiar a dorit să se urgenteze procedura să revină poate chiar mâine sau oricum în acest weekend în țară. A dorit să se treacă foarte repede la extrădarea lui, nu a mai solicitat înscrisurile venite din România, a spus că vrea să fie în țară și să se apere. Am înțeles că a făcut o impresie bună autorităților italiene”, adaugă avocata.

Ahmed Sami El Bourkadi ar mai fi spus că în locuință a văzut-o și pe iubita victimei, care „ar fi urcat la etaj”, iar în casă ar mai fi fost două persoane. „Victima l-a invitat să rămână peste noapte, dar trebuia să se întoarcă acasă. Nu a rămas peste noapte. A fost acolo, și-a uitat un hanorac, ulterior l-a sunat, dar nu a mai răspuns. Iubita ar fi avut o serie de probleme cu un fost iubit”, a precizat avocata.

Ahmed Sami El Bourkadi ar fi aflat de la televizor că este principalul suspect, a mai spus Raluca Andrei.

Marocanul are și o explicație pentru rana de la mână: a căzut când a luat un taxi, dar nu a precizat dacă înainte sau după ce a fost în casa celor doi tineri uciși.

Urmărit penal în România pentru dublă crimă

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase