Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3
Publicat: 09/02/2023, 12:46
Actualizat: 09/02/2023, 16:22

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este urmărit penal de DNA într-un dosar în care este suspectat de abuz în serviciu, legat de emiterea presupus nelegală a unor documente pentru construirea şi intabularea unui imobil.

UPDATE: Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul Negoiță Robert Sorin, la data faptelor și în prezent primar al Sectorului 3 București, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2015-2021, suspectul Negoiță Robert Sorin, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unei construcții (bloc) situate în zona centrală a municipiului București.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții DNA.

Știrea inițială

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a confirmat faptul că primarul este vizat în dosarul în care au avut loc mai multe percheziții la începutul lunii februarie.

„Faţă de persoana la care faceţi referire, procurorii anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale într-o cauză în care există suspiciunea rezonabilă că aceasta ar fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în legătură cu emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii şi intabulării unei construcţii”, a transmis DNA, la solicitarea News.ro.

Sursa citată a menţionat că nu pot fi oferite alte informaţii referitoare la stadiul anchetei, la acest moment.

DNA a percheziționat Primăria Sector 3 în urmă cu o săptămână

Primăria Sectorului 3 a fost una dintre cele 17 locații percheziționate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție miercuri, 1 februarie 2023, în București și în județul Ilfov.

Potrivit informațiilor obținute, în exclusivitate, de Gândul, procurorii DNA au avut ca ”țintă” emiterea unei autorizații de urbanism care a fost dată în cursul anului 2015.

„Perchezițiile de la Primăria Sector 3 au vizat o autorizație de urbanism dată în anul 2015 la construirea unui bloc de pe strada Matei Basarab”, au declarat surse judiciare.

În același timp, în urma percheziției efectuate au fost ridicate ”un calculator și telefoane mobile”, informația fiind confirmată, pentru Gândul, de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

DNA: „Infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021”

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au transmis, miercuri – 1 februarie 2023 – că există suspiciuni referitoarea la ”săvârșirea unor asimilate unor acte de corupție”, perioada vizată fiind 2015 – 2021, în centrul atenției aflându-se ”emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale”.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.

În cursul zilei de 01 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale, a transmis DNA prin intermediul unui comunicat de presă.


Citește și: 

ANALIZĂ | Leonid Gozman: ”Un război prelungit îl va slăbi pe Putin, dar nu-l va forța să capituleze sau să renunțe la putere”

Viceprimarul Sectorului 1, după ședința Consiliului Local: ”Avem străzi precum cele din Evul Mediu, ceea ce Clotilde Armand a uitat din ziua în care «s-a înscăunat» la primărie”

Președintele ADRPE, după declarațiile lui Nicușor Dan: ”Lipsit total de empatie. Încearcă să se agațe de acest mandat, indiferent câte s-ar întâmpla din incompetența lui și a echipei sale”

Submarinele Scorpene, din nou în centrul atenției. Franța încearcă să valorifice legăturile militare cu România. Diplomat: ”Dar nu vorbim doar despre nave de război, sunt și discuții despre submarine”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală