Primăria Sectorului 3 anunță un nou regulament pentru parcări. Care sunt prevederile

Primăria Sectorului 3 anunță un nou regulament pentru parcări. Care sunt prevederile
Publicat: 02/09/2022, 14:11

Primăria Sectorului 3 anunță, prin intermediul unui comunicat, schimbarea regulamentului privind parcările de reședință din sector.

Aceasta după ce, recent, Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat această propunere de regulament.

Potrivit comunicatului, noile reguli conțin o serie de îmbunătățiri și vor intra în vigoare începând cu data de 30 septembrie.

Care sunt noile reguli anunțate de Primăria Sectorului 3

Astfel, îmbunătățirile regulamentului anunțate de Primăria Sectorului 3 sunt următoarele, potrivit instituției: 

  1. Se va putea atribui al doilea loc pentru apartamentele cu minimum 2 camere.
  2. 30% din totalul locurilor unei baterii nu vor fi atribuite nominal, pe principiul omul și locul de parcare. Acestea vor fi alocate nenominal locuitorilor domiciliați la adresele arondate conform regulamentului. Aceștia vor avea dreptul să le folosescă în funcție de sosirea la adresă. Ele vor fi marcate diferit și în teren dar și în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 (GIS).
  3. Se vor elibera sickere cu coduri QR beneficiarilor de parcări de reședință, iar aceștia vor trebui să le pună în mașină la loc vizibil.
  4. Toate informările trimise de Primăria Sectorului 3 beneficiarilor parcărilor de reședința se vor face exclusiv online, prin email sau prin SMS.
  5. După intrarea în vigoare a noului regulament, în data de 30.09.2022, posesorii autorizațiilor emise înainte de 2021 au la dispoziție 90 de zile pentru a-și actualiza datele/ documentele.

Primăria mai iformează că beneficiarii trebuie să aibă actualizate datele de contact pentru o comunicare eficientă.

Pentru a se putea atribui locuri și persoanelor domiciliate la case, sintagma „apartament” din vechiul regulament este înlocuită cu „imobil”. Concret, prevederile sunt valabile pentru persoanele domiciliate în imobilele de pe raza Sectorului 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase