Președintele ADRPE, după declarațiile lui Nicușor Dan: ”Lipsit total de empatie. Încearcă să se agațe de acest mandat, indiferent câte s-ar întâmpla din INCOMPETENȚA lui și a echipei sale”

Președintele ADRPE, după declarațiile lui Nicușor Dan: ”Lipsit total de empatie. Încearcă să se agațe de acest mandat, indiferent câte s-ar întâmpla din INCOMPETENȚA lui și a echipei sale”
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Publicat: 31/01/2023, 10:40
Actualizat: 04/02/2023, 13:50

Sorin Chiriță, președintele Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene (ADRPE), se declară consternat și dezamăgit după declarațiile lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Într-postare pe care a intitulat-o ”Măgarul, Fizica și Bucureștenii…”, președintele ADPRE taxează declarațiile lui Nicușor Dan drept ”halucinante”. Primarul general al Capitalei a declarat că nu demisionează după ce o femeie a fost ucisă de câini în Sectorul 6 al Capitalei și că intenționează ”să se țină de mandat”, iar vinovat pentru tragedie ar fi un ”măgar”.

Numai că, este de părere Sorin Chiriță, în spatele tragediei de la Lacul Morii stau ”incompetența” lui Nicușor Dan și a ”echipei sale”.

Mi-am propus să nu mai vorbesc despre tragedia din Lacul Morii, dar declarațiile lui Nicușor Dan de ieri sunt halucinante. Nicuşor Dan, întrebat dacă va demisiona, după tragedia din Lacul Morii: «Încerc zi de zi să mă ţin de acest mandat». Spune cu subiect și predicat că încearcă sa se agațe de acest mandat indiferent câte s-ar întâmpla din incompetența lui și a echipei sale.

A găsit și vinovatul, nu este el sau Diana Punga, este devină măgarul. A tras concluziile ca un măgar mort a stârnit câinii. Spunea ca terenul este privat, alta minciună, acolo sunt și terenuri ale municipiului și terenuri private, nu sunt delimitate”, consideră Sorin Chiriță, președintele ADRPE.

”Pentru aceasta tragedie este de vină măgarul”

Președintele ADRPE concluzionează că primarul general al Capitalei este ”lipsit de empatie” după tragedia de la Lacul Morii, iar explicațiile acestuia sunt doar ”bâjbâieli”.

Din păcate, mai notează Sorin Chiriță, o femeie a fost ucisă de câinii maidanezi într-o capitală europeană.

În concluzie, dacă pentru lipsa de apă calda și căldură este de vina fizica, fiind o problemă de fizică, pentru aceasta tragedie este de vină măgarul.

Lipsit total de empatie, după 9 zile a ieșit cu concluziile sale (n.red. – Nicușor Dan), din bâjbâieli a reieșit ca măgarul este vinovat, iar în București mai sunt doar câteva zeci de câini, câtă vreme doar de la Lacul Morii au fost ridicați zeci de câini.

Este mult prea trist pentru bucureșteni. Toate acestea, deși nu s-ar crede, se întâmplă într-o capitală europeană, una din cele mai mari capitale

Sorin Chiriță

Explicațiile lui Nicușor Dan: ”La câțiva metri de locul tragediei era cadavrul unui măgar”

Întrebat câți câini mai sunt liberi pe străzile Capitalei, Nicușor Dan a spus: ”Doar câteva zeci de câini sunt liberi pe străzi”.

”Pe măsură ce există sesizări, ei sunt capturaţi de ASPA şi de cei de la Primăria Sectorului 1 şi Primăria Sectorului 5. (…) Nu a existat niciodată o întrerupere a activităţii de capturare a câinilor de pe domeniul public. Corpul de Control verifică activitatea ASPA şi cum a reacţionat la sesizări.

Sunt 14 prinzători ai ASPA, în acest moment. În adăposturile ASPA, 1.600 de locuri ocupate din 1.800. Spunem de ani de zile că degeaba capturăm câini de pe străzi dacă nu rezolvăm problema înmulţirii necontrolate din bucureşti şi Ilfov. În acea zonă au fost prinşi 120 de câini, după tragicul accident au fost prinşi toţi câinii din zona Lacul Morii şi după câteva zile au revenit. Cum putem opri asta? Să controlăm înmulţirea câinilor. PMB a făcut campanii de microcipare şi sterlizare gratuită, însă au dat rezultate parţiale”, a declarat Nicușor Dan.

”Doamnelor si domnilor «salvatori» ai Bucureștiului, este greu? Este greu când nu ai competența necesară, este greu când nu ai o minimă experiență. (…) Cei care «salvează» Bucureștiul au reușit sa impună in funcții publice persoane care se afla la primul lor serviciu, persoane care nu cunosc nimic din mecanismele juridice si administrative ale statului. Întâi să aveți serviciu, să munciți pentru oameni, după aceea sa cereți funcții publice. La muncă, «salvatorilor», munciți ca noi, toți românii! Dacă voi salvați Bucureștiul, de voi cine-i salvează pe bucureșteni?”

Sorin Chiriță, președintele ADRPE


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO | Specialist în energie: ”România a pierdut startul la cărbune în urmă cu 10-15 ani, nu ieri, nu alaltăieri”

Submarinele Scorpene, din nou în centrul atenției. Franța încearcă să valorifice legăturile militare cu România. Diplomat: ”Dar nu vorbim doar despre nave de război, sunt și discuții despre submarine”

EXCLUSIV | Sectorul 1 al Capitalei, o nouă ”criză a gunoaielor”? Clotilde Armand, acuzată că nu a semnat contractele de delegare către operatorii de sortare a deșeurilor: ”Nu și-a îndeplinit obligațiile prevăzute de lege”

EXCLUSIV | Primăria Sectorului 1, amendată cu 300.000 de lei de Garda de Mediu. Președintele ADU: ”Clotilde Armand nu se preocupă să rezolve problemele, ci să conteste niște sancțiuni primite pe bună dreptate”

Vlad Voiculescu, ”șocat” de tragedia de la Lacul Morii, trimite ”săgeți” către Ciprian Ciucu: ”Într-o capitală europeană, un cetățean poate fi încă ucis de câini fără stăpân”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase