Protestatarii care au atacat jandarmii și au incitat la violențe în Piața Unirii rămân în arest! Tribunalul București le-a respins contestațiile

Protestatarii care au atacat jandarmii și au incitat la violențe în Piața Unirii rămân în arest! Tribunalul București le-a respins contestațiile
Protestatarii care au atacat jandarmii și au incitat la violențe în Piața Unirii rămân în arest! Tribunalul București le-a respins contestațiile / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 13/04/2021, 13:00
Actualizat: 13/04/2021, 13:07

Cei 16 protestatari care au atacat jandarmii și au incitat la violențe în Piața Unirii, în noaptea de 29 spre 30 martie, rămân în arest! Luni, 12 aprilie, Tribunalul București le-a respins contestațiile. 14 dintre ei sunt arestați preventiv pentru 30 de zile, iar doi au fost plasați în arest la domiciliu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal referitor la incidentele produse în Piața Unirii în urmă cu două săptămâni.

Protestatarii au atacat jandarmii, au incendiat și vandalizat

Dosarul deschis la Secţia I Penală – Drepturi si Libertăți a Tribunalului București are număr unic de înregistrare 7387/301/2021. Conform portal.just.ro, în ședința de luni, completul de judecată a dat soluția „nefondat” apelului făcut de cei 16 inculpați din dosar. „În baza art. 425 ind.1 alin. 7 pct.1 lit.b C.proc.pen. rap. la art. 204 C.proc.pen. respinge ca nefondate contestațiile formulate de inculpații (…), împotriva încheierii din data de 04.04.2021 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 și menține încheierea contestată”, este verdictul judecătorilor Tribunalului București.

În noaptea de 29 spre 30 martie, mai mulți protestatari din București i-au atacat cu pietre pe jandarmi, au incendiat și au vandalizat tonomate.

Inițial, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au reținut 19 persoane, dar numai pentru 16 dintre acestea s-a cerut instanței arestarea preventivă. În cazul celorlalți trei, s-a aplicat măsura controlului judiciar. Protestele din zona Piața Unirii au degenerat, mai mulți indivizi atacând forțele de ordine și distrugând mai multe bunuri stradale, dar și o stație STB. Șeful Jandarmeiei anunța atunci că 12 colegi sunt răniți, trei fiind transportați la Spitalul Floreasca pentru îngrijiri medicale.

În dosarul penal deschis de Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 se fac cercetări pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere prin incendiere și furt.

Lupte de stradă pe Bd. Coposu și în zona Hanul lui Manuc

Persoanele care au creat incidente la protestele din București au fost identificate de procurori din înregistrări video, fotografii și declarațiile jandarmilor. Unii dintre protestatari sunt adolescenți de doar 15 ani. Ei s-au aflat în primele rânduri ale atacurilor, incitând permanent la violențe. A doua după proteste, aproape 30 de protestatari au fost ridicați de acasă de „mascați” și audiați la audieri. 16 dintre ei s-au ales cu dosar penal, iar 14 protestatari sunt în arest preventiv.

Conform informațiilor intrate în posesia GÂNDUL.RO, protestatarii i-au atacat pe jandarmi în două zone din Capitală: pe Bulevardul Corneliu Coposu și în zona Hanul lui Manuc. Luptele de stradă au durat mai bine de o oră. Forțele de ordine au fost atacate cu pietre și bucăți de pavaj!

„Au atacat jandarmii în mod repetat, au aruncat cu obiecte dure, pietre, bucați de pavaj procurate direct sau de către alți participanți la protest, spre persoanele din cadrul dispozitivelor de menținere și restabilire a ordinii publice”, sunt faptele reținute de procurori în materialul care a stat la baza punerii în mișcare a acțiunii penale

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Céline Dion a dezvăluit că face terapie 5 zile pe săptămână și se antrenează „ca...