Revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională. Renate Weber: „Tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost un mare abuz”

Revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională. Renate Weber: „Tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost un mare abuz”
Renate Weber / Foto: Mediafax
Publicat: 29/06/2021, 13:53

Revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională, au decis, marţi, în unanimitate, judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR).

Surse judiciare au declarat că judecătorii CCR au decis în unanimitate să revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituţională, informează Mediafax.

Urmează ca CCR să motiveze decizia.

Renate Weber a declarat, marţi, după decizia CCR, că revocarea a fost „un atac fără precedent la instituţia Avocatul Poporulu, iar acest lucru este inadmisibil şi nu trebuie să se mai repete niciodată”

„Decizia CCR întăreşte ceea ce am spus şi eu”

„Mă bucură că această decizie a fost luată cu unanimitate pentru că asta întăreşte ceea ce am spus şi eu în permanenţă, că nu a existat niciun motiv pentru revocare şi că tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost un mare abuz. Evident trebuie să văd şi eu minuta”, a spus, la Aleph News, Renate Weber, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea revocării sale din funcţia de Avocat al Poporului.

Rebate Weber a mai declarat că este „foarte curioasă” să vadă motivarea CCR.

„Eu continui să spun că nu a fost vorba doar de revocarea mea, a fost vorba de un atac fără precedent la instituţia Avocatul Poporului şi cred că acest lucru este inadmisibil şi nu trebuie să se mai repete niciodată”, a mai spus Weber.

Renate Weber a fost revocată, miercuri, 16 iunie, din funcţia de Avocat al Poporului.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase