• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

4 motive pentru a renunța la alcool

4 motive pentru a renunța la alcool
Consumul excesiv de alcool poate duce la probleme grave de sănătate.

Alcoolismul poate provoca boli care afectează viața, cum ar fi bolile hepatice și  cele renale. Ba mai mult, există studii care dovedesc că și consumul moderat de băuturi poate crește riscul apariției anumitor forme de cancer.

De asemenea, consumul de alcool îți poate afecta starea de spirit și memoria, îți poate îngroșa talia, iar atunci când este consumat timp îndelungat poate provoca boli mintale.

Dacă toate acestea nu te-au impresionat,  există numeroase alte beneficii pe care le poți avea dacă îndepărtezi alcoolul din viața ta. Medicul nutriționist  Sally Norton dezvaluie patru motive pentru a renunța la alcool:

1. Somn liniștitor

Un pahar de vin ne poate ajuta să dormim, dar, peste timp, acel pahar de vin ne poate provoca, de fapt, insomnie.

Un studiu realizat de cei de Universitatea de Medicină din Missouri relevă că folosirea alcoolului pe post de somnifer un timp îndelungat ne poate afecta calitatea somnului.

Așa că ar fi de preferat să înlocuiești paharul de alcool cu un ceai sau cu o baie parfumată.

2. Pierderea kilogramelor

Deși nu realizăm, alcoolul conține numeroase calorii.

De fapt, un consumator adună 2.000 kcal pe lună doar din vin, ceea ce înseamnă că un pahar mai mare are în jur de 185 kcal, asta dacă nu mai adaugăm mâncărurile pe care le servim târziu în noapte sau prăjiturile grase pe care le alăturăm băuturilor alcoolice. De fapt, puteți să aveți o altă talie și să pierdeți numeroase kilograme dacă renunțați la alcool.

3. Piele sănătoasă

Alcoolul pe care îl consumați vă poate deshidrata și pielea, lăsând-o uscată și sensibilă.

În timp, consumul exagerat de alcool poate avea efecte de lungă durată asupra pielii, pentru că o poate lipsi de anumite vitamine și substanțe nutritive. Ba mai mult, mulți dermatologi cred că rozaceea sau psoriazisul pot fi deseori amplificate prin consumul de alcool, de aceea recomand reducerea cantității pentru a evita apariția unor erupții cutanate.

Bani economisiți

Deși nu vi se va părea prea mult la început, dacă renunțați la câteva sticle din vin puteți economisi ceva bani pe parcursul anului. Suma pe care o puteți cheltui la  shopping sau într-o stațiune balneară.

 

 

 

Inchide